Rușii aproape de o nouă tragedie (Video): Un avion Su-25 a fost foarte aproape să fie doborât chiar de militarii ruşi

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

În ultimele două zile, pe rețelele socializare X (fostă Twitter) și Telegram, a fost promovat un videoclip înregistrat pe frontul din Ucraina, unde un lansator multiplu de proiectile reactive de tip BM-21 Grad aparținând armatei ruse a fost foarte aproape să lovească un avion de asalt Su-25 al trupelor proprii, care a trecut la altitudine extrem de mică, prin raza de acțiune a acestuia.

După cum rezultă din filmarea postată de foarte mulți utilizatori, aeronava rusă a trecut aproape incredibil printre proiectilele sistemului de rachete, fără să fie atins. Practic, acesta s-a strecurat printre proiectilele doi și trei, care au fost lansate, probabil, la un interval mai mic de o secundă între ele.

Trebuie precizat faptul că toată filmarea are cinci secunde, timp în care sistemul de artilerie rusesc lansează cinci proiectile.

Potrivit datelor prezentate de sursele publice, lansatorul multiplu de proiectile reactive BM-21 Grad dispune de 40 de tuburi de lansare. Cu ajutorul acestuia, toate cele 40 de proiectile reactive ce pot fi încărcate în sistem ar putea fi lansate, individual sau în grupuri mici, în numai 20 de secunde.

De la începutul invaziei din Ucraina, trupele ruse și-au doborât mai multe mijloace aeriene, în urma unor incidente de tip “friendly fire”. Ultima “ispravă” de acest fel s-a produs pe 06.10.2023, în apropierea localității Nikolske de lângă Mariupol din Donețk-ul ocupat. Apărarea antiaeriană rusă a doborât un avion al trupelor proprii de tip Su-25 sau Su-35S (informațiile diferă în funcție de sursă). Cu numai o săptămână în urmă, în apropiere de localitatea Tokmak din Regiunea Zaporojie, un avion de vânătoare rusesc de tip Su-35S fusese doborât, din greșeală, de apărarea antiaeriană proprie.

Înainte de cele două incidente din perioada septembrie-octombrie 2023, cel puțin trei situații de “friendly fire” au mai fost înregistrate în cadrul acțiunilor trupelor rusești.

Într-un comentariu postat pe canalul său de Telegram, utilizatorul Fighterbomber, apropiat de Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse, a comentat ultimele incidente aeriene, afirmând că “În acest ritm de lucru al curajoasei noastre apărări antiaeriene, în curând vom rămâne fără aviație”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel