Rușii acuză ironic România de „provocări hilare”. Moscova „nu va permite niciodată NATO să domine Marea Neagră”

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Kremlin
Sursă foto: Kremlin

Declarațiile șefului diplomației române Bogdan Aurescu cu privire la faptul că Marea Neagră este „parțial și un lac NATO” se pare că i-au iritat pe cei din Federația Rusă.

În cursul săptămânii trecute ministrul român de externe a transmis că România nu se simte ameninţată, ci îngrijorată de prezenţa militară sporită a Rusiei în regiune, iar datorită Organizaţiei Tratatului Nord-Atlantic, Marea Neagră "e parţial şi un 'lac' NATO".

Prezent la EPC Talks Geopolitics, în momentul în care a fost  întrebat "ce ar putea NATO să facă pentru a împiedica Rusia să transforme Marea Neagră într-un 'lac rusesc'", Bogdan Aurescu a afirmat:

"Datorită aliaţilor NATO, Marea Neagră e parţial şi un "lac" NATO. Nu putem renunţa la a fi prezenţi în regiune ca membri ai Alianţei şi cred că este important să continuăm să ne promovăm valorile în regiune".

 

Rusia acuză România de provocărui și anunță că nu va permite niciodată NATO să domine Marea Neagră

 

Aceasta a fost declarația care i-a iritat pe cei din Federația Rusă. Tot în cursul săptămânii trecute, pentru publicația RIA Novosti și citat de Vzglyad, Alexander Molokshov, șeful grupului de lucru pe probleme juridice internaționale la reprezentarea permanentă a Crimeii pe lângă președintele Rusiei, așadar reprezentant al Kremlinului, a atacat România considerând declarația lui Bogdan Aurescu o „provocare hilară”. 

„Cetățenii din Crimeea sunt indignați de o asemenea provocare a unui diplomat occidental de rang înalt”, a precizat Molokshov, potrivit sursei citate. Acesta a denunțat activitatea sporită a NATO în Marea Neagră care a crescut semnificativ în ultimii ani.

„Flota rusă a Mării Negre nu va permite niciodată navelor NATO să domine Marea Neagră, indiferent cât de multă își dorește Alianța să se extindă în această regiune”, a completat oficialul rus.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel