Rusia vrea să-și sporească cheltuielile pentru apărare şi securitate în următorii doi ani

S.I. Catalin |
Data publicării:

Rusia va adopta măsuri "pentru a îmbunătăți capacitatea de luptă a trupelor în contextul creșterii cursei înarmarii", a declarat ministrul apărării din Rusia, Serghei Șoigu, la ședința de marți a executivului rus, transmite TASS.


Potrivit lui Șoigu, noile măsuri sunt urmare a planurilor SUA de a se retrage din Tratatul INF (privind reducerea rachetelor cu rază medie și scurtă de acțiune), potrivit paginaderusia.ro.

Măsurile necesare pentru creșterea cursei înarmărilor au fost discute de Vladimir Putin cu conducerea Ministerului Apărării și a întreprinderilor cheie din industria de apărare înca pe 19-22 noiembrie la Soci.

Noul program de stat de înzestrare al armatei va costa bugetul federal 22 trilioane de ruble până în 2027 și va permite menținerea ritmului necesar de modernizare a armatei și a marinei, a spus Șoigu.

Cheltuielile pentru apărare, securitate și alte structuri de forță vor reprezenta 30% din bugetul federal pentru anul 2019 (2,382 trilioane de ruble), precum și în perioada 2020 (2,456 trilioane ruble) și 2021 (2,523 trilioane de ruble). Este vorba doar despre capitolele deschise ale bugetului federal. Grosul cheltuielilor destinata aparării vor fi secretizate.

Încă de la începutul lunii noiembrie, Anatoli Popov, seful departamentului de politică bugetară din cadrul Ministerului de Finanțe al Rusiei, a declarat despre faptul că, în următorii trei ani, cheltuielile pentru apărare vor înregistra o creștere record.

Potrivit acestuia, din bugetul pentru acest scop vor fi alocate în plus 1,16 trilioane de ruble. Popov a spus că această decizie este "fără precedent".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel