Rusia vrea să construiască în Filipine o fabrică de armament

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia și-a propus să înființeze o fabrică de armament în Filipine, care să producă arme uşoare, a precizat într-o conferinţă de presă, ambasadorul Federaţiei Ruse la Manila, Igor Khovaev, potrivit Janes și Bussine World.

Răspunzând întrebărilor reporterii în cadrul unei conferinţe din 22 octombrie, Khovaev a precizat că planul construcţiei unei fabrici de armament este supus discuțiilor bilaterale și că cele două țări, Rusia şi Filipine analizează ,în prezent, „oportunitățile specifice" pentru realizarea acestui proiect.

„Avem o propunere foarte bună pentru autorităţile filipineze. Suntem gata să punem bazele unei producție comună de arme ușoare sofisticate rusești... aici, în Filipine ", a precizat Khovaev.

„Vor fi produse filipineze care vor avea la baza tehnologia rusă. Filipine va fi apoi un exportator de arme de calibru mic și arme ușoare. "

Khovaev a precizat că Rusia va colabora cu guvernul și partenerii de afaceri filipinezi pentru a explora posibilitatea unui parteneriat de producție în domeniul militar.

„Ambele părți s-au angajat să deschidă noi orizonturi de cooperarea în domeniul apărării, iar unul dintre aceste orizonturi este fabricarea comună de arme aici pe teritoriul statului Filipine. Deci, ambele părți examinează oportunități specifice."

Între timp, dl Khovaev a reiterat că Rusia este „pregătită” să furnizeze arme Filipinelor fără „condiționalitate politică”.

El a spus că Rusia vrea să ajute Filipine să își dezvolte propria industrie de apărare în procesul de construire a unei cooperări strategice pe termen lung între țări.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel