Kremlinul vrea propriii săi Patrioți: Rusia ar putea avea un Minister al Educației Patriotice care va forma generațiile de ”pionieri” ruși

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Imagine distribuită propagandistic de Moscova pentru a promova războiul din Ucraina, sub semnul „Z” - simbolul invaziei Ucrainei. Foto: Ministerul Apărării din Rusia
Imagine distribuită propagandistic de Moscova pentru a promova războiul din Ucraina, sub semnul „Z” - simbolul invaziei Ucrainei. Foto: Ministerul Apărării din Rusia

Kremlinul vrea să înființeze un Minister al Educației Patriotice care va spăla pe creier copiii și tinerii ruși.

Autoritățile ruse iau în considerare serios ideea creării unui minister responsabil cu educația patriotică a tinerilor.

Site-ul Vedomosti, citat de publicația Meduza, scrie ca noul minister ar putea fi înființat in luna mai a acestui an. Citând patru surse de la Kremlin, jurnaliştii relatează despre planurile privind crearea unui nou minister în Federaţia Rusă.

Astfel, Ministerul Educației Patriotice ar urma să fie înființat după fuziunea Ministerului Științei cu Ministerul Educației. În noua structură ar fi inclusă și Agenția Federală de tineret Rosmolodezh.

 

Ministerul Educației Patriotice va reformata generații de tineri 

 

Structura nou înființată ar coordona educația patriotică. Publicația susține că ideea unui astfel de minister se bucură de sprijinul așa-zisului bloc intrapolitic, care include Departamentul de politici interne și Departamentul de proiecte publice. Sarcina acestuia din urmă este de a agita societatea rusă prin finanțarea de filme și seriale dedicate „protejării intereselor naționale”.

Reforma are scopul de a consolida Rosmolodezh, o organizație apreciată pentru numeroasele festivaluri și munca cu copiii. Prin oficializarea activităților acestui organism, Kremlinul ar prelua și controlul direct asupra activităților sale.

De la invadarea Ucrainei de către Rusia în urmă cu doi ani, activitățile de propagandă de stat în școlile rusești s-au intensificat. Tinerii ruși învață, de exemplu, de ce țara lor a atacat Ucraina nazistă.

De asemenea, s-a vorbit mult despre manualele de istorie revizuite. Autorii au justificat atacul asupra Ucrainei și, în același timp, au prezentat țările occidentale într-o lumină negativă.

A fost creată și Prima Mișcare, o organizație pentru copii și tineret asemănătoare cu ”Pionierii” vremurilor sovietice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel