Rusia va avea nevoie de cel puțin 2 ani pentru a-și reconstrui armata, în timp ce unele rachete au explodat înainte de a lovi țintele ucrainene

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistem MLRS Tornado rusesc
Sistem MLRS Tornado rusesc

Ministrul eston al Apărării, Hanno Pevkur, a declarat, în timpul unei vizite la Washington, marți, că Rusia va avea nevoie, probabil, de cel puțin doi ani pentru a-și readuce armata la nivelul la care, era înainte de începerea invaziei în Ucraina, solicitând continuarea presiunii asupra Moscovei.

Întrucât ministrul estonian se așteaptă ca războiul din Ucraina să dureze mult, el a făcut un apel către Occident să fie alături de ucraineni până când vor obține victoria "Lumii libere".

Într-un moment în care Rusia țintește Ucraina cu drone capcană, despre care Occidentul crede că au fost cumpărate din Iran, Pevkur a spus că informațiile sale indică faptul că arsenalul militar rus s-a micșorat în măsura în care forțele ruse folosesc rachete antiaeriene S-300 în loc de rachete obișnuite.

Hanno Pevkur a precizat că, potrivit informațiilor pe care le deține, unele rachete rusești au explodat înainte de a-și atinge ținta din cauza învechirii acestora.

În cadrul unei mese rotunde cu jurnaliştii din capitala SUA, ministrul eston a susținut că există un consens, într-un fel sau altul, că Rusia va avea nevoie de doi până la patru ani pentru a-și restabili unele capabilităţi, sau chiar capabilităţi similare cu cele pe care le-a avut înainte de război.

Ministrul eston a subliniat că sancțiunile impuse Rusiei de Occident după invadarea Ucrainei au avut un impact deosebit de negativ asupra capacității acesteia de a produce și întreține aeronave.

Secretarul SUA a anunțat că "este de acord cu ministrul Pevkur cu privire la necesitatea menținerii unui sprijin puternic (pentru Kiev) în viitor".

În întâlnirea cu reporterii, Pevkur a avertizat că Rusia ar putea lansa în continuare atacuri, inclusiv împotriva statelor membre NATO, cum ar fi țara sa, Estonia.

Pe de altă parte, ministrul estonian a minimalizat posibilitatea ca Moscova să recurgă la utilizarea armelor nucleare împotriva Ucrainei, scenariu pe care l-a lăsat să se înțeleagă președintele rus Vladimir Putin când, a anunțat anexarea celor 4 provincii ucrainene la Federația Rusă.

Pevkur a spus că Rusia a "suscitat teamă în Ucraina" prin atacurile sale cu armele  convenționale și, prin urmare, nu există o "valoare adăugată pozitivă pentru Rusia" în lansarea unui atac nuclear.

Acesta a concluzionat că, dacă Moscova ar folosi arme atomice, "rușii își vor pierde susținătorii tăcuți, precum China sau alții".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel