Rusia utilizează mai puține avioane de luptă în Ucraina după ce a suferit pierderi majore în ultima săptămână

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Avioane de tip Su-35. Foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă
Avioane de tip Su-35. Foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

Forțele Aeriene Ucrainene au declarat că, după ce Ucraina a doborât o serie de avioane militare rusești, Rusia a desfășurat mai rar avioane.

,,Experiența noastră sugerează că, după ce avioanele rusești sunt doborâte și distruse, ocupanții nu îndrăznesc să se mai apropie - acest lucru se întâmplă pe zona liniei de front din nord, sud și est. Cu cât se apropie mai mult avioanele înarmate cu bombe ghidate, cu atât mai mult aceste bombe pot lovi dincolo de apărarea noastră'',  a precizat Iurii Ihnat, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Ucrainei.

Ihat a mai spus că forțele ruse înțeleg că se află în raza de acțiune a apărării antiaeriene ucrainene "și nu mai acționează cu aceeași îndrăzneală ca înainte".

Forțele Aeriene Ucrainene au interceptat și distrus două avioane rusești la 19 februarie, un avion de vânătoare-bombardament Su-34 și un avion de vânătoare Su-35.

În dimineața zilei de 17 februarie, unități ale Forțelor Aeriene Uraniene au doborât trei aeronave rusești pe frontul de est: două bombardiere ruseşti Su-34 și un avion de luptă Su-35.

Rusia a recunoscut pierderea unui singur avion de luptă. În același timp, comandantului Forțelor Aeriene Ucrainene, Mikola Oleshchuk, a furnizat dovezi care să infirme minciunile Rusiei.

Inițial, Rusia a avut dificultăți în stabilirea superiorității aeriene, în ciuda încercărilor de a o impune deasupra frontului din Avdiivka. Institutul pentru Studiul Războiului (Institute for the Study of War - ISW) a declarat că Rusia a "stabilit temporar o superioritate aeriană restrânsă și limitată" în ultimele zile de activitate în Avdiivka înainte de retragerea ucraineană.

Ministrul ucrainean al Apărării, Rustem Umerov, a declarat la 17 februarie că una dintre principalele lecții învățate din apărarea Avdiivka este că forțele ucrainene au nevoie de sisteme moderne de apărare aeriană pentru a împiedica forțele rusești să folosească bombe ghidate.

Forțele Aerospațiale Ruse s-au confruntat cu eșecuri și pierderi notabile, ceea ce le-a împiedicat să obțină o superioritate aeriană deplină pe front. Ucraina a reușit să doboare cu succes mai multe avioane de vânătoare rusești, impactând eforturile Rusiei de a controla spaţiul aerian de deasupra liniei de front.

De asemenea, experții militari subliniază importanța strategică a acțiunilor Ucrainei în contracararea superiorității aeriene rusești.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel