Rusia ţine să demonstreze că este un stat agresor | Şoigu: Vom continua până când obiectivele vor fi atinse

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Președintele rus Vladimir Putin și Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării. Sursă foto: Kremlin
Președintele rus Vladimir Putin și Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării. Sursă foto: Kremlin

Ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a ţinut să ne demonstreze astăzi ca ţării sale nu îi pasa de vieţile ucrainenilor şi a insistat să precizeze că Rusia îşi va continua ofensiva în Ucraina până când toate obiectivele sale vor fi atinse.

''Forţele armate ale Federaţiei Ruse vor continua operaţiunea militară specială până când obiectivele fixate sunt atinse'', a spus ministrul rus al apărării Serghei Şoigu, potrivit agenţiilor de presă AFP şi EFE.

Agenda naraţiunilor propagandistice promovate de ministrul rus al apărării nu are cum să fie diferită de cea a Kremlinului. Acesta insistă că obiectivele Rusiei sunt  ''demilitarizarea'' şi ''denazificarea'' Ucrainei.

În contextul creşterii numărului victimelor civile în Ucraina, reprezentantul Moscovei a negat că forţele ruse vizează infrastructuri civile sau locuinţe, susţinând în cel mai mincinos mod că de fapt armata ucraineană le foloseşte că scuturi pentru a se proteja de atacurile ruse.

La unison cu ministrul rus al apărării, Aleksandr Lukaşenko a declarat marţi că Belarusul desfăşoară mai multe trupe la graniţa sa cu Ucraina.

Lukaşenko justifica desfăşurarea acestor trupe în scopul apărării teritoriului Belarus. De parcă Belarusul este cel atacat acum şi nu Ucraina. Dictatorul de la Minsk nu a făcut nici cea mai mică menţiune la trupele ruse invadatoare care tranzitează teritoriul Belarusului şi atacă Ucraina de la Nord, având ca obiectiv ocuparea Kievului

"Acestea sunt grupuri bine antrenate de reacţie rapidă care sunt gata să stopeze orice provocare şi orice acţiune armată împotriva Belarusului", a susţinut în mod mincinos Lukaşenko, transmite Reuters.

Amintim că, in cursul dimineţii de marţi, acelaşi Lukaşenko a declarat că Belarusul nu intenţionează să se alăture "operaţiunii militare" a Rusiei în Ucraina şi a infirmat acuzaţiile Kievului conform cărora trupe ruse au atacat Ucraina de pe teritoriul Belarus.

 

Un convoi militar rusesc se întinde pe 64 de kilometri

 

Compania americană de imagistică prin satelit Maxar Technologies a publicat mai multe imagini, înregistrate luni, care indicau prezenţa unui convoi militar rusesc la nord de capitala Kiev care se întindea pe aproximativ 64 de kilometri, mult mai lung decât cel raportat anterior în cursul aceleiaşi zile (27 de kilometri).

Potrivit, agenţiei de presă Reuters, au fost identificate, de asemenea, desfăşurări de forţe şi unităţi de elicoptere de atac la sol în sudul Belarusului, la mai puţin de 32 de kilometri nord de frontiera cu Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel