Rusia ar fi ajutat tehnologic Iranul în atacul asupra SUA (Surse media)

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Rusia i-ar fi oferit Iranului acces la tehnologie pentru localizare în atacul cu rachete care au lovit bazele ce adăposteau trupe americane în Irak.

Mai multe surse rusești, citate de portalul israelian DEBKAfile, afirmă, potrivit Agerpres, că Rusia a ajutat cu tehnologie de localizare Iranul în atacul din 8 ianuarie.

Tehnologia de înaltă precizie, care ar explica astfel precizia loviturilor rachetelor iraniene asupra bazei aeriene americane, provenea din Rusia, notează unele media ruseşti, citând surse militare locale. Acestea susţin că este vorba de sistemul global de navigaţie GLONASS, care corespunde GPS-ului american şi care a avut ca efect reducerea erorii de ţintire a rachetelor iraniene la doar 10 metri.

Aceleaşi surse afirmă că iranienii au lansat 19 rachete împotriva bazei Ain al Asad, în vestul Irakului, dintre care 17 au lovit centrul ţintelor lor. Potrivit unor surse militare citate de DEBKAfile, precizia impactului a surprins într-o oarecare măsură serviciile de informaţii americane şi israeliene, care nu aveau cunoştinţă de această capacitate iraniană.

Pe de altă parte, potrivit unor surse din presa de peste ocean, militarii americani din Baza aeriană irakiană Al-Asad au fost anunţaţi despre un iminent atac al Iranului, astfel că s-au adăpostit cu două ore şi jumătate înaintea bombardamentului.

CITEȘTE ȘI: Rusia: Mai multe avioane F-35 erau la frontieră când Iranul a doborât aeronava ucraineană

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel