Atacul Iranului: Militarii americani de la Al-Asad au fost anunțați de atac. Au părăsit baza sau se aflau în buncăre

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Militarii americani din Baza aeriană irakiană Al-Asad fuseseră anunţaţi despre un iminent atac al Iranului, astfel că s-au adăpostit cu două ore şi jumătate înaintea bombardamentului, potrivit CNN și Mediafax.

Cei mai mulţi militari au putut părăsi baza aeriană, iar alţii s-au adăpostit în buncăre cu două ore şi jumătate înaintea atacului iranian cu rachete. Sursa citată nu specifică sursa infromațiilor americane.

Atacul iranian asupra obiectivelor militare americane din Irak a durat aproximativ două ore, vizând doar zona americană a bazei militare. Nu s-au înregistrat victime iar pagubele au fost reduse.

Iranul a atacat cu rachete baze din Irak în care sunt staţionaţi militari americani ca ripostă la asasinarea de către SUA a comandantului militar iranian Qassem Soleimani.

Imediat după atac, preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat că niciun militar american nu a fost rănit în atacurile Iranului asupra unor baze din Irak.

Atacul a fost un răspuns al Iranului după asasinarea generalului iranian Qassad Soleimani, într-o operațiune a Statelor Unite ale Americii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel