Atacul Iranului: Militarii americani de la Al-Asad au fost anunțați de atac. Au părăsit baza sau se aflau în buncăre

Tudor Curtifan / 11 ian 2020 / 21:41

Militarii americani din Baza aeriană irakiană Al-Asad fuseseră anunţaţi despre un iminent atac al Iranului, astfel că s-au adăpostit cu două ore şi jumătate înaintea bombardamentului, potrivit CNN și Mediafax.

Cei mai mulţi militari au putut părăsi baza aeriană, iar alţii s-au adăpostit în buncăre cu două ore şi jumătate înaintea atacului iranian cu rachete. Sursa citată nu specifică sursa infromațiilor americane.

Atacul iranian asupra obiectivelor militare americane din Irak a durat aproximativ două ore, vizând doar zona americană a bazei militare. Nu s-au înregistrat victime iar pagubele au fost reduse.

Iranul a atacat cu rachete baze din Irak în care sunt staţionaţi militari americani ca ripostă la asasinarea de către SUA a comandantului militar iranian Qassem Soleimani.

Imediat după atac, preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat că niciun militar american nu a fost rănit în atacurile Iranului asupra unor baze din Irak.

Atacul a fost un răspuns al Iranului după asasinarea generalului iranian Qassad Soleimani, într-o operațiune a Statelor Unite ale Americii.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy