Rusia susţine că a doborât o rachetă Storm Shadow trasă de armata ucraineană, dar nu prezintă dovezi relevante (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Resturi de la o racheta Storm Shadow care a lovit poziţiile forţelor ruse de ocupaţie din orașul Luhansk. Sursa Foto: DefenceExpress.
Resturi de la o racheta Storm Shadow care a lovit poziţiile forţelor ruse de ocupaţie din orașul Luhansk. Sursa Foto: DefenceExpress.

Agenție rusească de presă RIA Novosti, o portavoce a propagandei de la Kremlin, a publicat imagini cu resturi ce pară a fi de la o rachetă Storm Shadow. Racheta a lovit poziţiile forţelor ruse de ocupaţie din orașul Luhansk în această dimineață, la ora 8:00, dar propagandă de la Kremlin a susţinut că a fost interceptată de către apărarea antiaeriană rusă. RIA Novosti a trimis o echipă în zonă pentru a realiza un material video.

 

Analiştii militari ucraineni ai publicaţiei DefensceExpress relatează într-un articol, publicat azi, ministerul rus al Apărării a susţinut că armata rusă a "doborât" o rachetă Storm Shadow.

Federația Rusă a reușit, în sfârșit, să spună măcar ceva despre rachetele Storm Shadow oferite Ucrainei de Marea Britanie, care, cu un grad ridicat de probabilitate, sunt deja folosite de armata ucraineană pentru a lovi obiective militare extrem de importante ale forţelor ruse de ocupaţie.

Astfel, ministerul rus al apărării a comunicat cu fast că a reușit să "doboare" o rachetă Storm Shadow. Acest lucru este destul de surprinzător, deoarece Ministerul rus al Apărării, prin canalele sale media de propagare a mesajelor propagandistice, comunică de obicei "distrugerea'' unor echipamente militare occidentale chiar şi cu câteva luni înainte ca acestea să fie utilizate de armata ucraineană.

Cu alte cuvinte, maşina de propagandă rusă a schimbat registrul şi a comunicat distrugerea unei rachete Storm Shadow la câteva zile după ce Marea Britanie a confirmat transferul acestor arme către Ucraina.

Publicaţia DefensceExpress a făcut o trece în revistă a armelor occidentale pe care ruşii le-au ''distrus din pix''. De exemplu, în luna septembrie a anului trecut, patru vehicule americane de luptă pentru infanterie M2 Bradley au fost ''distruse'' într-un raport al Ministerului rus al Apărării.

Cu toate acestea, transferul acestor vehicule militare către Forțele Armate Ucrainene a avut loc aproximativ șase luni mai târziu. De asemenea, birourile de presă ale Ministerului rus al Apărării au comunicat recent "doborârea" mai multor rachete Grom-2 ucrainene, iar numărul sistemelor HIMARS pe care ruşii susţin că ''le-au distrus'' s-ar fi apropiat de numărul total de lansatoare produse în lume. 

,,Un sistem antiaerian a interceptat o rachetă Storm Shadow cu rază lungă de acțiune'', se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului rus al Apărării.

În timp ce rachetele Storm Shadow au fost deja "interceptate" în rapoartele propagandei de la Moscova, forţele ruse de ocupaţie din Luhansk au avut deja ocazia ''să se familiarizeze'' cu aceste rachete.

Potrivit RIA Novosti, care citează oficiali ai administrației orașului Luhansk, mai multe clădiri și 2 mașini au fost avariate în urma unor bombardamente.

Ministerul rus al Apărării nu a precizat în ce zonă a fost interceptată racheta. Potrivit informaţiilor apărute pe Telegram și pe Twitter, dar neconfirmat oficial, interceptarea ar fi avut loc deasupra Donbasului.

Imagini cu resturi de la o rachetă doborâtă circulă pe grupurile serviciului rus de mesagerie Telegram. Se spune că aceste resturi ar proveni de la o rachete doborât în regiunea Donbas. Dar nimeni nu susține în prezent că resturile provin în mod specific de la o rachetă Storm Shadow.

Este exact ceea ce se spune în comunicatul de presă al ministerului rus: "Sistemele de apărare aeriană au interceptat în cursul zilei șapte rachete antiradar HARM, o rachetă de croazieră Storm Shadow cu rază lungă de acțiune...".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel