Rusia supraveghează prezenţa distrugătorul american USS Ross în Marea Neagră (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata rusă supraveghează distrugătorul american USS Ross, înarmat cu rachete de croazieră Tomahawk, care a intrat duminică în apele Mării Negre, a informat luni Ministerul Apărării al Rusiei, transmite EFE.

,,Forţe şi mijloace ale Flotei Mării Negre supraveghează permanent distrugătorul USS Ross al Armatei Statelor Unite", a arătat un purtător de cuvânt al Apărării, citat de agenţia Interfax.

El a adăugat că, imediat după ce a intrat în apele Mării Negre, nava americană a intrat sub controlul mijloacelor radioelectronice ruse.

,,În plus, urmărirea directă a acţiunilor navei de război americane este realizată de nava de patrulare Vasili Bykov şi de nava de recunoaştere Ivan Hurs", a indicat purtătorul de cuvânt.

USS Ross, unul dintre cele patru distrugătoare menţinute de Statele Unite la baza Rota (Spania), a participat în aprilie 2017 la un atac cu rachete asupra bazei aeriene siriene Al Shairat, din provincia Homs.

Conform Convenţiei de la Montreux, navele ţărilor non-riverane Mării Negre pot rămâne în apele acesteia maximum 21 de zile.

Potrivit comunicatului trasmis de Comandmentul Flotei a 6-a a SUA, nava are ca misiune participarea la operații de securitate maritimă și creșterea securității maritime în regiune, a nivelului de pregătire și capabilității navale cu aliații și partenerii NATO din regiune, potrivit BSMAP.

Aceasta este a patra navă americană care vizitează Marea Neagră de la începutul anului 2019. Ultima navă care a vizitat Marea Neagră a fost USS Donald Cook (DDG 64), în februarie.

,,Aliații noștri din Marea Neagră continuă să joace un rol-cheie în menținerea securității în teatrul european", a declarat comandantul USS Ross, Dave Coles. "Atât eu, cât și echipajul așteptăm cu nerăbdare să perecționăm nivelul de interoperabilitatea într-un mediu dinamic, precum și să experimentăm bogata istorie și cultură din această regiune".

Operațiile navei în Marea Neagră vor consolida interoperabilitatea cu aliații și partenerii NATO și vor demonstra hotărârea colectivă față de securitatea Mării Negre în cadrul Operației Atlantic Resolve.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel