Rusia | Submarinul Belgorod, dotat cu drone nucleare Poseidon, va începe testele în mare

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Drona nucleară Poseidon, sursă: Ministerul Apărării din Rusia
Drona nucleară Poseidon, sursă: Ministerul Apărării din Rusia

Rusia a anunțat că submarinul Belgorod, denumit 'monstrul marin' de presa occidentală, va începe testele în mare.

Submarinul Belgorod, care va fi dotat cu drone nucleare Poseidon, va începe testarea în mare în luna iunie a anului 2020, potrivit generalului rus Mihail Budnichenko, informează agenția de presă TASS.

Submarinul a fost lansat la apă în aprilie 2019. Belgorod va avea capacitatea de a transporta drone subacvatice Poseidon, care sunt un fel de torpile cu capacitate nucleară. Nu există alte informații cu privire la caracteristicile submarinului Belgorod, deoarece Rusia a păstrat secrete datele tehnice. Întrucât proiectul este catalogat secret de către Kremlin, jurnaliștilor le-a fost interzis să filmeze submarinul în momentul în care acesta a fost lansat la apă acum câteva luni.

 

Belgorod, dotat cu drone nucleare Poseidon, cel mai lung submarin din lume

 

Se știe însă că submarinul Belgorod este cel mai lung din lume, el măsurând 184 de metri.

Submarinul a fost expus pentru prima dată la Șantierul Naval Sevmash în 24 iulie 1992. La 20 decembrie 2012, acesta a fost reluat în cadrul Proiectului 09852. Potrivit rușilor, Belgorod va fi primul submarin înarmat cu drone strategice Poseidon cu încărcătură nucleară .

Potrivit sursei menționate, care citează rapoarte ale Ministerului Apărării din Rusia, dronele nucleare Poseidon vor avea o capacitate de acțiune intercontinentală și vor putea fi operate la o adâncime de peste 1 kilometru.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel