Rusia spune că Germania nu are dovezi cu privire la atacurile cibernetice orchestrate de hackeri apropiați serviciilor ruse

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Rusia a respins vineri acuzaţiile germane potrivit cărora atacuri cibernetice comise de hackeri având legătură cu serviciile speciale ruseşti l-au vizat pe cancelarul german în 2015, reacţia Moscovei intervenind la câteva zile după remarci dure formulate de Angela Merkel pe acest subiect, transmite AFP.

"Cinci ani au trecut de atunci. Dar niciun fapt concret nu a fost prezentat", a reacţionat şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov într-un interviu pentru grupul media rusesc RBK.

Angela Merkel a declarat miercuri că deţine "probe" despre tentative "scandaloase" privind atacuri cibernetice ruseşti, referindu-se la atacurile care au vizat în 2015 camera inferioară a parlamentului german şi cancelaria.

Autorităţile germane au atribuit Serviciului de informaţii al armatei ruse (GRU) atacul cibernetic împotriva Bundestagului.

În paralel cu acest atac cibernetic, hackerii ruşi ar fi intrat în posesia unor date personale din corespondenţa electronică a cancelarului în perioada 2012 - 2015.

 

Lavrov spune că Germania nu are nicio dovadă

 

"Nu există nicio dovadă împotriva Rusiei", a insistat Lavrov vineri.

Angela Merkel a denunţat de asemenea miercuri strategia de "denaturare a faptelor" de către Moscova şi a avertizat că Germania îşi rezervă dreptul să ia măsuri de retorsiune.

În acelaşi context, cancelarul german a evocat asasinarea la Berlin în 2019 a unui georgian de origine cecenă, justiţia germană suspectând şi în acest caz serviciile de informații ruseşti.

Cazul a declanşat o criză diplomatică între Germania şi Rusia: doi membri ai ambasadei ruse, cărora guvernul german le-a reproşat că nu"cooperează" cu anchetatorii, au trebuit să părăsească teritoriul Germaniei la 4 decembrie 2019.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel