Rusia și China vor efectua lansări de rachete în Marea Chinei de Est. Manevre comune cu scopul întăririi cooperării navale

Ionel Copcea |
Data publicării:
Crucișătorul rus RFS Varyag
Crucișătorul rus RFS Varyag

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 19.12.2022, că Rusia și China vor efectua, în perioada 21-27 decembrie, manevre navale comune în Marea Chinei de Est, cu lansări practice de rachete și trageri de artilerie. 

“Un detașament de nave de luptă aparținând Flotei ruse din Oceanul Pacific (FROP) a ieșit pe mare din Vladivostok pentru participarea la exercițiul naval comun ruso-chinez Cooperare maritimă-2022, care se va desfășura, în perioada 21-27 decembrie, în acvatoriul Mării Chinei de Est”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax. 

După cum au menționat reprezentanții ruși, în timpul fazei active a exercițiului, sunt planificate lansări practice de rachete și trageri de artilerie, precum și activități antisubmarin, cu întrebuințarea armamentelor de la bordul navelor.

“Scopurile de bază ale exercițiului constau în întărirea cooperării dintre Federația Rusă și Republica Populară Chineză în domeniul marinei militare, precum și în sprijinirea păcii și stabilității în Regiunea Asia-Pacific”, au precizat militarii ruși.

“Pe lângă navele de luptă, la manevre vor lua parte avioane și elicoptere din cadrul FROP și Forțelor Navale ale Chinei”, se mai arată în comunicatul de presă.

 

Rusia și China efectuează din 2012 exerciții navale anuale pentru întărirea cooperării militare

 

Rusia va fi reprezentată la exercițiu de nava amiral a FROP, crucișătorul purtător de rachete Varyag, fregata Mareșal Shaposhnikov, corvetele Aldar Tsydenzhapov și Sovershtenny. 

Din partea Forțelor Navale ale Chinei la manevre vor fi implicate două distrugătoare, două nave de patrulare, o navă de aprovizionare complexă și un submarin diesel-electric.

Primele manevre navale cu participarea flotelor din Federația Rusă și China au avut loc în luna august 2005, în Marea Galbenă, ca parte a exercițiilor Organizației de la Shanghai (SCO). Începând din anul 2012, cele două părți desfășoară exercițiile navale anuale de specialitate “Cooperarea maritimă”, în afara cadrului SCO, menite să consolideze capacitatea de luptă a Rusiei și Chinei pentru contracararea amenințărilor pe mare.

Pe lângă manevrele maritime comune, Rusia și China efectuează, de asemenea, patrule navale mixte. În această toamnă, navele ruse și chineze au patrulat în Oceanul Pacific, timp de trei săptămâni. Acestea au trecut prin Marea Japoniei, Marea Okhotsk, Marea Bering, Marea Filipinelor și Marea Chinei de Est. Detașamentul comun a vizitat pentru prima dată Marea Bering și a înconjurat o parte din arhipelagul Insulelor Aleutine.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel