Rusia: Şefii securităţii naţionale rus şi american plănuiesc o întâlnire în Europa

DefenseRomania Team |
Data publicării:
 Consilierul american pentru securitate națională Jake Sullivan (Dreapta) și secretarul Consiliului de Securitate rus Nikolai Patrushev
Consilierul american pentru securitate națională Jake Sullivan (Dreapta) și secretarul Consiliului de Securitate rus Nikolai Patrushev

Secretarul Consiliului de securitate rus Nikolai Patruşev şi consilierul american pentru securitate naţională Jake Sullivan intenţionează să se întâlnească într-un oraş european în următoarele săptămâni, a informat miercuri cotidianul Kommersant fără a dezvălui surse, transmite Reuters.

Presa rusă a scris că cei doi vor discuta despre propunerea organizării unui summit între preşedintele rus Vladimir Putin şi preşedintele american Joe Biden în cursul lunii iunie.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken şi ministrul rus de externe Serghei Lavrov s-a întâlnit miercuri seară în Islanda.

Relaţiile dintre Moscova şi Washington sunt la un nivel minim după perioada războiului rece din luna martie, după ce preşedintele Biden a spus că, în opinia sa, Vladimir Putin este un "ucigaş", iar Moscova şi-a rechemat ambasadorul de la Washington pentru consultări.

După ce a impus sancţiuni Rusiei luna trecută, preşedintele Joe Biden a afirmat însă că există încă loc pentru ca cele două ţări să colaboreze.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel