Rusia se declară îngrijorată de noul test american cu o rachetă balistică

Eduard Pascu |
Data publicării:

Rusia s-a declarat vineri alarmată după ce SUA au testat o rachetă ce ar fi fost interzisă de Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF) din care Washingtonul s-a retras în august, relatează agenţiile Reuters şi EFE, preluate de Agerpres.

''Am spus de mai multe ori că SUA s-au pregătit pentru a încălca termenii Tratatului INF. Acest test confirmă în modul cel mai clar că tratatul a fost anulat la iniţiativa SUA'', a semnalat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

''Ne alarmează (acest test). Desigur că vom ţine cont de acest lucru'', a afirmat la rândul său Vladimir Ermakov, şeful departamentului neproliferare şi control al armamentelor din MAE rus.

Pentagonul a anunţat joi testarea unei rachete balistice cu lansare terestră care a lovit o ţintă la o distanţă de peste 500 de kilometri, rachetă ce ar fi fost interzisă dacă ar fi rămas în vigoare Tratatul INF, din care preşedintele Donald Trump a decis în luna august ca SUA să se retragă.

Un test asemănător celui de joi a fost efectuat de armata americană pe 19 august, la câteva zile după ce SUA s-au retras din acest tratat încheiat pe vremea Războiului Rece între preşedinţii Ronald Reagan şi Mihail Gorbaciov, document care interzicea lansarea de la sol a rachetelor cu o rază de acţiune între 500 şi 5.500 km.

Vezi și: Congresul american interzice Pentagonului dezvoltarea armelor interzise prin Tratatul INF fără prezentarea unui raport complet

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel