Congresul american interzice Pentagonului dezvoltarea armelor interzise prin Tratatul INF fără prezentarea unui raport complet

Eduard Pascu |
Data publicării:

Parlamentarii americani doresc o supraveghere suplimentară a planurilor Pentagonului de a dezvolta rachete cu rază intermediară, lansate la sol și sunt pregătiți să împiedice departamentul să procure și chiar să dezvolte aceste arme, transmite Jane.

Mișcarea vine pe măsură ce Pentagonul a anunțat dezvoltarea și testarea unor astfel de arme, inclusiv efectuarea pe 12 decembrie a unui test de zbor cu un nou prototip al unei rachete balistice lansate de la sol.

Membrii Camerei au aprobat proiectul apărării pentru anul fiscal 2020 pe 11 decembrie, cu o dispoziție care ar împiedica Departamentul Apărării să cumpere și să dezvolte noi rachete lansate de la sol interzise anterior prin Tratatul (INF), cu excepția cazului în care Pentagonul prezintă un raport complet. Măsura necesită o „analiză a alternativelor la astfel de noi rachete, opțiunile de bază și consultarea țărilor străine, inclusiv NATO”, potrivit unui rezumat al raportului. Începând cu 12 decembrie, Senatul nu a votat legislația, care este un pas necesar înainte de a fi trimisă la biroul președintelui pentru semnarea sa.

"Dispoziția ar interzice, de asemenea, utilizarea oricăror fonduri autorizate să fie însușite de prezenta lege pentru cercetare și dezvoltare, achiziții sau desfășurare a unui sistem de rachete balistice sau cu rachete de croazieră lansate de la sol, cu excepția cazului în care secretarul apărării prezintă un raport Congresului”, au scris parlamentarii în proiectul de lege.

Mai exact, proiectul de lege impune Pentagonului să ofere parlamentarilor o evaluare care să detalieze „implicațiile, în ceea ce privește amenințarea militară pentru Statele Unite sau aliații săi din Europa, despre desfășurarea rusă de rachete de croazieră cu rază intermediară și rachete balistice fără restricții”.

Vezi și: Rusia va răspunde oricărei desfăşurări de rachete din partea SUA, avertizează Serghei Lavrov

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel