Rusia se adaptează pierderilor: Lansatoare sovietice de rachete A-22 Ogon, mutate de pe nave pe blindate MT-LB

Darius Muresan |
Data publicării:
Blindate sovietice MT-LB dotate cu lansatoare de rachete navale A-22 Ogon. Foto: Surse deschise de pe social media via Mil.ua
Blindate sovietice MT-LB dotate cu lansatoare de rachete navale A-22 Ogon. Foto: Surse deschise de pe social media via Mil.ua

Rusia găsește soluții pentru a compensa pierderile în războiul declanșat împotriva Ucrainei. Cea mai recentă „struțo-cămilă” a industriei de apărare a Rusiei e integrarea de lansatoare sovietice de rachete A-22 Ogon pe blindate sovietice MT-LB.

Pe internet circulă o serie de fotografii cu blindate ruse MT-LB în Ucraina. Din imagini se poate sesiza că pe aceste blindate rușii au montat lansatoare de rachete navale de tip A-22 Ogon.

Din imaginile foto se poate observa că cel puțin două blindate șenilate MT-LB sovietice au fost dotate cu lansatoare de rachete multiple navale A-22 Ogon, de asemenea sovietice.

Aceste lansatoare de rachete multiple erau inițial întrebuințate pe diferite tipuri de ambarcațiuni, precum nave fluviale sau de debarcare.

Experții publicației ucrainene Mil.ua, care au analizat imaginile, arată că lansatoarele sunt folosite de ambarcațiuni de regulă pentru a lovi ținte de coastă sau de suprafață precum alte ambarcațiuni. A-22 Ogon dispune de rachete neghidate.

2. Blindate s... (blindate-sovietice-mt-lb-dotate-cu-lansatoare-de-rachete-navale-a-22-ogon-r_96316800.jpg)Blindate sovietice MT-LB dotate cu lansatoare de rachete navale A-22 Ogon. Foto: Surse deschise de pe social media via Mil.ua

Totodată, potrivit sursei citate, lansatoarele pot fi dotate cu obuze și rachete sovietice de tip OF-45 și ZZh-45 cu rază de acțiune de 4,5 kilometri. Rachetele rusești neghidate OFD-45 au o rază de acțiune de 9,5 kilometri. Există de asemenea sisteme navale care oferă rachetelor ghidare. Nu se știe dacă aceste sisteme au fost integrate și pe blindatele MT-LB care au „preluat” aceste lansatoare.

 

În 15 luni Rusia a pierdut un număr uriaș de blindate și tancuri în Ucraina 

 

De remarcat că în luna aprilie reputatul portal Oryx a arătat documentat că Rusia a „îngropat” cel puțin 2.000 de tancuri în cimitirul din Ucraina. Aproape toate tancurile de la începutul invaziei au fost distruse.

Analiza, deși diferă destul de mult față de estimările ucrainene (unii analiști susținând că Ucraina ar fi distrus cel puțin 3.500 de tancuri ale Federației Ruse până în martie 2023), arată totuși o situație dramatică pentru forțele ruse.

Numărul estimat este de 1.950 de tancuri distruse, avariate grav sau capturate. Rusia a pierdut, pe lângă sutele de tancuri T-72 și T-80, și câteva zeci de T-90, cele mai moderne tancuri din dotarea Armatei sale (exceptând ”fantoma” T-14 Armata, care nu a fost încă văzut în luptele din Ucraina).

CITEȘTE ȘI: Încă un „succes” al industriei ruse: Rusia ar putea ajunge să cumpere tancuri T-72 de pe o linie de producție pe care a vândut-o în anii 1990

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel