Rusia, sacțiuni după anexarea Crimeei. Italia critică decizia

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Premierul italian Giuseppe Conte, susține că sancțiunile împotriva Rusiei aduc prejudicii întreprinderilor italiene.

Liderii UE au impus sancţiuni în 2014 pentru a penaliza Moscova pentru anexarea peninsulei ucrainene Crimeea şi susţinerea rebelilor din estul Ucrainei, care luptă împotriva trupelor guvernamentale în regiunile Doneţk şi Lugansk (zona carboniferă Donbas).

Restricţiile la tranzacţiile cu băncile ruse, precum şi împotriva sectoarelor financiar şi energetic au fost reînnoite în iunie, dar acestea expiră la sfârşitul anului şi în ianuarie vor fi discutate la Bruxelles.

Italia nu a confirmat încă dacă va fi de acord cu prelungirea lor.

'Sancţiunile provoacă doar prejudicii companiilor noastre pe care intenţionăm să le protejăm, de asemenea şi societăţii civile din Rusia', a declarat Conte, adresându-se parlamentului de la Roma înaintea unui summit UE preconizat pentru joi.

Aceste afirmaţii intervin la o zi după ce ministrul de interne Matteo Salvini, vicepreşedinte al cabinetului de miniştri italian şi liderul Ligii (formaţiunea de extrema draptă), a calificat sancţiunile UE drept 'măsuri sociale, economice şi culturale absurde'.

Premierul Conte a declarat că reuniunea UE de joi va reprezenta o ocazie de a discuta 'cum să urmărim în mod corect ceea ce eu definesc ca o dublă pistă de abordare: fermitate cuplată cu dialogul'.

Şeful guvernului italian urmează să se întâlnească cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, săptămâna viitoare la Moscova. Înainte însă, ministrul de interne Matteo Salvini va conduce o delegaţie de oameni de afaceri italieni în cursul acestei săptămâni la o conferinţă în capitala rusă, organizată de Uniunea Industriaşilor din Rusia.

În acordul de coaliţie elaborat în luna mai, Liga şi Mişcarea 5 stele apreciau că Rusia nu ar trebui percepută drept o 'ameninţare, ci mai degrabă un potenţial partener economic şi comercial din ce în ce mai important'.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel