Rusia refuză să recunoască că o aeronavă militară ar fi intrat în spaţiul aerian al Coreei de Sud

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministerul Apărării din Rusia a negat faptul că bombardierele sale strategice au încălcat spațiul aerian sud-coreean şi a acuzat aeronavele sud-coreene că au efectuat manevre periculoase pentru a ameninţa avionul rus, relatează agenţiile de presă RIA şi Reuters.

Ministerul Apărării din Rusia i-a acuzat pe piloții Coreei de Sud că au acționat „neprofesionist" și s-au intersectat periculos cu bombardierele rusești, care zburau deasupra „apelor internaționale", în ceea ce a fost un zbor de rutină, relatează RT.

Oficialii din cadrul Ministerului Apărării din Coreea de Sud au anunţat că aeronavele sale au lansat sute de focuri de avertizare după ce o aeronavă militară rusă a intrat fără permisiune în spaţiul aerian sud-coreean. Ministerul Apărării din Rusia a negat acuzaţiile şi a trasmis că aeronavele sud-coreene nu au comunicat cu echipajul aeronavei ruse.

Incidentul de marţi nu a fost prima dată când piloţii sud-coreeni au interferat cu aeronave ruse în spaţiul aerian internaţional, a transmis Ministerul Apărării din Rusia.

Trei aeronave de război din Rusia și două avioane militare din China au intrat în zona de identificare aeriană a Coreei de Sud, iar un A-50 rusesc chiar a încălcat spațiul aerian sud-coreean, în două rânduri, marți dimineață, astfel că Seulul a fost nevoită să răspundă cu sute de focuri de avertisment, a anunțat un oficial al Apărării de la Seul, potrivit Reuters.

Pe moment, Rusia nu a oferit nicio explicație publică. Ministrul chinez de Externe n-a vrut nici el să comenteze episodul. În orice caz, Ministerul Apărării de la Seul a anunțat că Guvernul din Coreea de Sud va depune plângeri oficiale sub formă de protest, în urma incidentului.

Avionul rusesc era un A-50 pentru avertizare timpurie și control. În replică, Coreea de Sud a ridicat în aer aeronavele de vânătoare F-15 și F16. Acestea din urmă au tras în jur de 360 de focuri în timpul incidentului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel