Rusia refuză să recunoască că o aeronavă militară ar fi intrat în spaţiul aerian al Coreei de Sud

S.I. Catalin / 23 iul 2019 / 11:29

Ministerul Apărării din Rusia a negat faptul că bombardierele sale strategice au încălcat spațiul aerian sud-coreean şi a acuzat aeronavele sud-coreene că au efectuat manevre periculoase pentru a ameninţa avionul rus, relatează agenţiile de presă RIA şi Reuters.

Ministerul Apărării din Rusia i-a acuzat pe piloții Coreei de Sud că au acționat „neprofesionist" și s-au intersectat periculos cu bombardierele rusești, care zburau deasupra „apelor internaționale", în ceea ce a fost un zbor de rutină, relatează RT.

Oficialii din cadrul Ministerului Apărării din Coreea de Sud au anunţat că aeronavele sale au lansat sute de focuri de avertizare după ce o aeronavă militară rusă a intrat fără permisiune în spaţiul aerian sud-coreean. Ministerul Apărării din Rusia a negat acuzaţiile şi a trasmis că aeronavele sud-coreene nu au comunicat cu echipajul aeronavei ruse.

Incidentul de marţi nu a fost prima dată când piloţii sud-coreeni au interferat cu aeronave ruse în spaţiul aerian internaţional, a transmis Ministerul Apărării din Rusia.

Trei aeronave de război din Rusia și două avioane militare din China au intrat în zona de identificare aeriană a Coreei de Sud, iar un A-50 rusesc chiar a încălcat spațiul aerian sud-coreean, în două rânduri, marți dimineață, astfel că Seulul a fost nevoită să răspundă cu sute de focuri de avertisment, a anunțat un oficial al Apărării de la Seul, potrivit Reuters.

Pe moment, Rusia nu a oferit nicio explicație publică. Ministrul chinez de Externe n-a vrut nici el să comenteze episodul. În orice caz, Ministerul Apărării de la Seul a anunțat că Guvernul din Coreea de Sud va depune plângeri oficiale sub formă de protest, în urma incidentului.

Avionul rusesc era un A-50 pentru avertizare timpurie și control. În replică, Coreea de Sud a ridicat în aer aeronavele de vânătoare F-15 și F16. Acestea din urmă au tras în jur de 360 de focuri în timpul incidentului.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy