Rusia reacționează și acuză R. Moldova de „cenzură politică fără precedent” după interzicerea canalelor TV care făceau propagandă rusă

Președintele rus Vladimir Putin și Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al MAE rus. Sursă foto: Kremlin
Președintele rus Vladimir Putin și Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al MAE rus. Sursă foto: Kremlin

Rusia a denunţat sâmbătă decizia luată în ajun de Republica Moldova de a suspenda licenţa de emisie a şase posturi de televiziune, măsură pe care Moscova a calificat-o drept ''cenzură politică'', relatează Agerpres, care citează Reuters.

''Considerăm că această interdicţie este un act fără precedent de cenzură politică, un abuz asupra principiului pluralismului media şi o încălcare flagrantă a dreptului la liber acces la informaţie la care conducerea politică a Republicii Moldova îşi declară periodic adeziunea'', a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova.

''În lumina consecinţelor fără precedent a implementării acestei interdicţii pentru partea rusofonă a populaţiei ţării, calificăm aceasta drept o încălcare cinică a drepturilor minorităţilor naţionale'', a adăugat reprezentanta diplomaţiei ruse.

Şase posturi de televiziune din Republica Moldova îşi vor suspenda activitatea pe durata stării de urgenţă, conform unei decizii aprobate vineri în cadrul şedinţei Comisiei pentru Situaţii Excepţionale (CSE), prezidate de premierul moldovean Natalia Gavriliţa. Posturile vizate de această decizie sunt Accent TV, NTV Moldova, Orhei TV, Primul în Moldova, RTR Moldova şi TV6.

Posturile respective, dintre care unele emit în limba rusă, sunt acuzate că difuzează ''informaţii incorecte'' despre Republica Moldova şi despre agresiunea militară rusă contra Ucrainei.

Decizia de suspendare va intra în vigoare luni şi se va aplica pe perioada stării de urgenţă declarate de Republica Moldova după începerea în 24 februarie a invaziei ruse în Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel