Rusia, reacție la planurile Norvegiei de a echipa un port pentru a primi submarine nucleare

Tudor Curtifan / 14 feb 2019 / 11:55

Maria Zakharova, purtătoarea de cuvând a Ministerului de Externe al Rusiei, a avertizat Norvegia cu privire la activitatea militară tot mai intensă în regiunea arctică.

Diplomatul rus a criticat în termeni duri planul Norvegiei de a echipa militar un port din apropierea orașului Tromso, infromează janes.com. Potrivit sursei citate, acest port ar urma să primească submarine cu capacitate nucleară.

Maria Zakharova a avertizat într-o declarație făcută săptămâna trecută că Rusia va răspunde acestei mișcări iar țara sa va „luea toate măsurile pentri a-și asigura propria securitate”. Zakharova a acuzat Norvegia de intensificarea tensiunilor dintre Federația Rusă și NATO în Atlanticul de Nord.

Ca răspuns Norvegia a anunțat în cursul zilei de ieri că după închiderea bazei navale Olavsvern în 2009, „Forțele Armate Norvegiene au fost însărcinate de Ministerul Apărării de la Oslo să identifice un port potrivit pentru submarinele nucleare din Arctic”.

Tensiunile dintre Norvegia, membră NATO, și Rusia s-au acutizat în ultimul timp. Ieri, directorul serviciului de informaţii al Norvegiei, general-locotenentul Morten Haga Lunde, a mărturisit că Rusia a simulat în urmă cu un an un atac cu avioane Su-24 asupra unui punct radar norvegian.

 

CITEȘTE ȘI: Rusia a simulat un atac cu Su-24 asupra unui punct radar norvegian. Oslo a făcut publică informația după un an

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy