Rusia, răspuns către NATO: Intensificarea activității Alianței în Marea Neagră agravează situația

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ministrul rus adjunct de externe Aleksandr Gruşko spune că intensificarea activităţii NATO în Marea Neagră agravează situaţia în materie de securitate.

Declarația diplomatului rus este o reacţie la declaraţia secretarului general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, privind posibilitatea extinderii prezenţei Alianţei în regiune.

''Pornim de la faptul că această activitate agravează situaţia în materie de securitate. Marea Neagră a fost întotdeauna o mare a cooperării'', a afirmat înaltul responsabil diplomatic rus, prezent la Conferinţa pentru securitate de la Munchen, care îşi începe lucrările vineri.

Anterior, media ucrainene, citând BlackSeaNews, au anunţat că nava amiral germană FGS Werra (A514) al Standing NATO Mine Countermeasures Group Two (SNMCMG2) urmează să intre în Marea Neagră, vineri aflându-se la Istanbul.

În acelaşi timp, Aleksandr Gruşko a calificat drept absurde declaraţiile NATO privind măsurile de descurajare a Rusiei în contextul în care tocmai SUA au fost cele care au decis să se retragă din Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF), conform TASS.

''Paradoxul constă în faptul că Statele Unite s-a retras din Tratatul INF, iar ei intenţionează să descurajeze Rusia. Aceasta este o absurditate totală'', a insistat Gruşko în contextul în care Moscova nu recunoaşte că ea este partea care încalcă acordul prin noua sa rachetă "Novator 9M729", capabilă să transporte încărcătura nucleară.


CITEȘTE ȘI: Stoltenberg: NATO şi-ar putea extinde prezenţa în Marea Neagră

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel