Rusia răspunde la exercițiul NATO - Sea Breeze din Marea Neagră cu ample activități de pregătire pentru luptă

Cătălin Costea |
Data publicării:

Pe măsură ce exercițiul anual comun Sea Breeze-2021 - organizat de Ucraina și SUA cu participarea statelor membre și partenere NATO - avansează spre faza activă, Flota Rusă din Marea Neagră (FRMN) pare să își intensifice și diversifice activitățile de pregătire pentru luptă.

Astfel, pe 30 iunie, serviciul de presă al FRMN a informat că submarinul diesel-electric Kolpino, purtător de rachete de croazieră Kalibr, a ieșit pe mare pentru exerciții.

"În timpul exercițiului, echipajul submarinului a executat proceduri specifice controlului navei în timpul ascensiunii și scufundării în regim obișnuit și de urgență, fiind efectuate scufundări la adâncimi de până la 200 de metri", se consemnează în comunicatul serviciului de presă, care anunță totodată că următoarea etapă a activităților constă în scufundarea la adâncimi mai mari și exersarea elementului cunoscut ca "așezarea pe sol" (așezarea pe fundul mării).

Reprezentanțiii FRMN au informat, de asemenea, că echipajele elicopterelor Ka-27 din compunerea regimentului de aviație mixtă al flotei au efectuat zboruri practice de la bordul navei de patrulare Pavel Derzhavin.

”Elicopterele Ka-27PL și Ka-27PS au fost implicate în antrenament, acestea efectuând aproximativ 10 decolări și aterizări pe puntea navei, la ancoră, atât în ​​timpul zilei, cât și noaptea", se detaliază în comunicat.

Cu o zi în urmă, FRMN a informat că armata rusă a efectuat o verificare privind nivelul de instruire al forțelor de apărare antiaeriană din Crimeea. Verificarea a implicat aproximativ 20 de avioane de luptă și elicoptere, precum și mai multe divizioane de rachete antiaeriene S-400 și Pantsir-S.

Comentariul autorului: Rusia este oarecum contrariată de evoluția seriei de exerciții Sea Breeze. După ce în perioada Trump a reușit să submineze și să restrângă progresiv amploarea acestora, desfășurarea în acest an a celui mai mare exercițiu din serie este percepută de Kremlin ca o adevărată lovitură și ca un eșec al tuturor eforturilor depuse anterior.

Acest lucru explică și agresivitatea manifestată în ultimele zile față de distrugătorul britanic Defender și fregata olandeză Evertsen.

În același timp, desfășurarea activităților militare rusești în oglindă cu exercițiul NATO este una evidentă, deși oficialii militari ruși încearcă să dea de înțeles că este întâmplătoare și declară că acestea au loc în conformitate cu Planul anual de instrucție pentru luptă al flotei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel