Rusia: Rachete 40N6 pentru sistemul S-400 Triumf

Darius Muresan |
Data publicării:

Racheta 40N6 cu rază mare de acțiune, a trecut testele și a fost aleasă pe Ministerul Apărării pentru sistemul de apărare aeriană S-400 Triumf.

Potrivit janes.com, care citează TASS, o sursă din industria națională de apărare rusă care a declarat că racheta a fost aleasă pentru sistemul antiaerian S-400 Triumf și că Ministerul Apărării a început să cumpere rachete în septembrie după ce a semnat toate documentele necesare.

„Mai mult de o mie de rachete de 40N6 vor fi cumpărate în cadrul programului de armament până în 2027 pentru sistemul S-400”, a precizat un oficial rus.

Amintim că, la finalul lunii septembrie, Rusia a desfăşurat în Crimeea un al treilea divizion - subunitate - de rachete mobile sol-aer S-400. Noua subunitate de rachete sol-aer S-400 Triumf a fost instalată în Evpatoria, pe coasta vestică a Crimeei, permiţându-i să monitorizeze zona de vest a Mării Negre, pe o rază de 600 km, acest sistem având o rază de interceptare a ţintelor aeriene de 400 de km la o înălţime de până la 30 de km.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel