Rusia provoacă marina olandeză și britanică în Arctica

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Baza militară rusească Trefoil din zona Arctică
Baza militară rusească Trefoil din zona Arctică

Avioane de vânătoare și nave de război ruseşti încearcă să provoace Marina Regală Britanică și Marina Olandeză în Cercul Arctic, a declarat Generalul Jeff Mac Mootry, șeful pușcașilor marini olandezi.

Generalul Jeff Mac Mootry a descris întâlnirile tensionate din apropierea Norvegiei, ca pe un "război rece 3.0", prin care Rusia încearcă să-şi prezinte capacităţile militare și tehnologie pentru a submina puterea guvernelor occidentale.

,,Ceea ce vedem este că există un interes crescând al navelor rusești atunci când efectuam exerciţii", a declarat generalul Jeff Mac Mootry pentru Telegraph într-un interviu la Rotterdam.

,,De exemplu, când lansăm exerciții ca parte a programului nostru de apărare antirachetă, vedeam mai multe nave rusești decât de obicei...Ei vor să-și facă vizibilă prezența’’ , a spus Jeff Mac Mootry

El a adăugat: ,,Vedem, de asemenea, avioanele de vânătoare ruseşti mai aproape de navele noastre de război’’ , subliniind că piloții ruși au făcut acest lucru intenţionat pentru a „marca prezența lor într-un mod provocator”.

Arctica este considerată o zonă din ce în ce mai importantă pentru interesele strategice ale Regatului Unit și ale NATO, deoarece topirea unor suprafeţe mari de gheaţă a deschis noi rute maritime de care Rusia și China sunt interesate şi pe care vrea să le controleze.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel