Rusia prezintă un video spectaculos în care noul Su-75 lansează o rachetă către un F-35 (VIDEO). „Acesta este Checkmate”

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Noul avion rusesc Su-75 Chackmate, „țintind” într-un video de promovare un F-35. Sursă foto: Captură YouTube Rostec
Noul avion rusesc Su-75 Chackmate, „țintind” într-un video de promovare un F-35. Sursă foto: Captură YouTube Rostec

În luna iulie a acestui an, în cadrul salonului MAKS 2021, Federația Rusă a prezentat oficial noul său avion de generația a V-a - Su-75 „Chackmate” (Șah-mat). Evenimentul a avut loc în prezența președintelui Vladimir Putin, iar Moscova intenționează ca noul avion să concureze cu F-35 pe piața externă.

Avionul va fi prezentat și în cadrul Dubai Air Show 2021, expoziție desfășurată în această perioadă.

Fabricantul Suhoi, parte a Rostec, prevede ca „Checkmate” să efectueze primul zbor în 2023, iar în următorii doi ani vor fi fabricate câteva exemplare pentru testare.

În comparație cu Su-57, noul Su-75 Checkmate va fi un avion de luptă ușor care ar trebui să atingă o viteză de 1.8 Mach, adică aproape dublu decât viteza sunetului.

Checkmate ar trebui să aibă o rază de acțiune de 3.000 de kilometri și să fie capabil să lovească până la șase ținte simultan. Dezvoltatorul rus intenționează să construiască și o versiune în două locuri.

Până la comenzi externe, în luna septembrie vicepremierul Yuri Borisov a anunțat că ministerul Apărării din Federația Rusă ar putea lua în considerare achiziționarea avioanelor Su-57 Checkmate în cadrul unui viitor program de stat pentru armament

În tot acest context, în cursul zilei de ieri, Rostec a dat publicității un nou videoclip spectaculos de prezentare a Su-75 Chackmate. Imaginile sunt prezentate în engleză și sunt imagini concept realizate pe computer. Se poate observa cum noul Su-75 angajează atât ținte terestre cât și aeriene, rușii prezentând aeronava ca un „game changer”. 

În videoclip se poate observa inclusiv cum Chackmate țintește un F-35, lansând o rachteă către aeronava adversă.

„Acesta nu este doar un alt avion de generația a V-a. Acesta este Checkmate”, încheie materialul video.

 

Su-75 Checkmate va fi prezentat la Dubai Air Show 2021

 

Avionul de vânătoare de generația a cincea cu un singur motor Su-75 Checkmate, dezvoltat de compania Sukhoi (parte a Corporației Întrunite Constructoare de Avioane din cadrul societății de stat Rostec), i-a fost prezentat președintelui rus, Vladimir Putin, pe 20 iulie, la show-ul aerian MAKS-2021.

Noua aeronavă urmează să efectueze primul zbor în anul 2023, iar livrările din producția de serie sunt planificate pentru 2026. În perspectivă, pe baza acesteia vor fi create o aeronavă cu două locuri și un aparat de zbor fără pilot.

Rușii speră că la salonul Dubai Air Show, unde vor fi prezenți numeroși potențiali clienți, Checkmate să „bifeze” primele contacte cu piața externă.

CITEȘTE ȘI: Rusia a recurs la spionaj industrial pentru realizarea lui Su-75 Checkmate

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel