Rusia pretinde că a reînarmat sistemul sovietic de apărare costieră din Crimeea

S.I. Catalin |
Data publicării:
sistemul ucrainean de apărare subacvatică de coastă "Utyos" din Crimeea
sistemul ucrainean de apărare subacvatică de coastă "Utyos" din Crimeea

Asociația de Cercetare și Producție a Construcțiilor de Mașini (parte a companiei Tactical Missiles Corporation) a efectuat lucrări pentru restabilirea sistemului ucrainean de apărare subacvatică de coastă "Utyos" din Crimeea și are în vedere reînarmarea cu noi rachete, a declarat marți Directorul Executiv și designerul șef al companiei, Alexander Leonov, pentru agenția de știri TASS. 

,,Acum, subiectul în discuție este posibila reînarmare a acestui sistem cu noi tipuri de rachete", a spus directorul executiv, răspunzând la întrebarea pusă în acest sens.

Compania a început procesul de repunere în funcțiune a sistemului de apărare de coastă subterană Utyos în 2014 și ,,a efectuat o muncă deosebit de dificilă, dar, totuși, a îndeplinit cu succes și la timp misiunea atribuită", a subliniat Leonov. "Succesul lansării, după lucrările de reparații și restaurare, a arătat că sistemul era gata să apere sectorul de coastă din Crimeea", a mai spus directorul executiv.

Utyos este o armă formidabilă, care poate distruge forțele inamice de suprafață la o distanță de până la 300 km, a remarcat acesta. ,,Crucișătoare, fregate, nave de asalt amfibie și bărci cu rachete - va fi de ajuns o singură rachetă de-a noastră pentru a distruge orice navă", a precizat Leonov.

Sistemul de rachete defensive subterane Utyos a fost construit în Crimeea în perioada sovietică.

Este înarmat cu rachete anti-navă de tip P-35. După dezintegrarea Uniunii Sovietice și împărțirea Flotei Mării Negre, Utyos a ajuns pe teritoriul Ucrainei. În perioada respectivă, un batalion al acestui sistem a ieșit din uz, în timp ce al doilea batalion a fost dezactivat. Lucrările pentru repunerea în funcţiune a sistemului au început după anexarea Crimeei de către Rusia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel