Rusia pretinde că a reînarmat sistemul sovietic de apărare costieră din Crimeea

S.I. Catalin / 29 mai 2019 / 09:44
sistemul ucrainean de apărare subacvatică de coastă "Utyos" din Crimeea
sistemul ucrainean de apărare subacvatică de coastă "Utyos" din Crimeea

Asociația de Cercetare și Producție a Construcțiilor de Mașini (parte a companiei Tactical Missiles Corporation) a efectuat lucrări pentru restabilirea sistemului ucrainean de apărare subacvatică de coastă "Utyos" din Crimeea și are în vedere reînarmarea cu noi rachete, a declarat marți Directorul Executiv și designerul șef al companiei, Alexander Leonov, pentru agenția de știri TASS. 

,,Acum, subiectul în discuție este posibila reînarmare a acestui sistem cu noi tipuri de rachete", a spus directorul executiv, răspunzând la întrebarea pusă în acest sens.

Compania a început procesul de repunere în funcțiune a sistemului de apărare de coastă subterană Utyos în 2014 și ,,a efectuat o muncă deosebit de dificilă, dar, totuși, a îndeplinit cu succes și la timp misiunea atribuită", a subliniat Leonov. "Succesul lansării, după lucrările de reparații și restaurare, a arătat că sistemul era gata să apere sectorul de coastă din Crimeea", a mai spus directorul executiv.

Utyos este o armă formidabilă, care poate distruge forțele inamice de suprafață la o distanță de până la 300 km, a remarcat acesta. ,,Crucișătoare, fregate, nave de asalt amfibie și bărci cu rachete - va fi de ajuns o singură rachetă de-a noastră pentru a distruge orice navă", a precizat Leonov.

Sistemul de rachete defensive subterane Utyos a fost construit în Crimeea în perioada sovietică.

Este înarmat cu rachete anti-navă de tip P-35. După dezintegrarea Uniunii Sovietice și împărțirea Flotei Mării Negre, Utyos a ajuns pe teritoriul Ucrainei. În perioada respectivă, un batalion al acestui sistem a ieșit din uz, în timp ce al doilea batalion a fost dezactivat. Lucrările pentru repunerea în funcţiune a sistemului au început după anexarea Crimeei de către Rusia.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy