Rusia pozează în victimă: Occidentul s-a pregătit din timp pentru o confruntare cu Rusia / Vom spori capacitatea de luptă a bazelor militare din Kârgâzstan și Tadjikistan

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Elicoptere de atac rusești de tip Ka-52 marcate cu semnul invadării Ucrainei. Foto: Ministerul Apărării din Rusia
Elicoptere de atac rusești de tip Ka-52 marcate cu semnul invadării Ucrainei. Foto: Ministerul Apărării din Rusia

Rusia va spori capacitatea de luptă a bazelor sale militare din Kârgâzstan și Tadjikistan, a anunțat vineri ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, la New Delhi, India, la o întâlnire a miniștrilor apărării din țările Organizației de Cooperare din Shanghai (SCO).

Potrivit lui Șoigu, Moscova răspunde mutării Statelor Unite, despre care susține că încearcă să-și restabilească prezența în Asia Centrală „sub pretextul de a ajuta la combaterea terorismului” și ar fi abordat deja statele din Asia Centrală cu o cerere de a-și desfășura infrastructura militară proprie.

Rusia „percepe acest lucru ca pe o amenințare directă la adresa stabilității pe teritoriul SCO”, a declarat Șoigu, potrivit agenției de presă ruse RBK .

Organizația de Cooperare de la Shanghai reunește China, Rusia, Kazahstan, Tadjikistan, Kârgâzstan și Uzbekistan. Nu este o alianță militară, iar alte state, precum Afganistan, Belarus sau Iran, au statutul de observator.

Agenția rusă de știri RIA Novosti a raportat succint că ministrul rus al Apărării a avut o întâlnire „neplanificată” cu omologul său chinez Li Shangfu la Delhi în aceeași zi.

 

”Occidentul s-a pregătit din timp pentru o confruntare cu Rusia”

Foto: ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu

Cei doi politicieni s-au văzut ultima dată acum zece zile la Moscova. Li a spus atunci că vizita este un gest care să demonstreze lumii intenția Beijingului de a consolida cooperarea strategică cu Moscova.

Şoigu a mai afirmat, la şedinţa SCO, că Occidentul s-a pregătit de o confruntare cu Rusia, înainte de a începe agresiunea armată din Ucraina.

”Occidentul a demonstrat că s-a pregătit în avans pentru confruntare cu Federația Rusă”

Șoigu a dat ca exemplu măsurile întreprinse de statele din Vest: „Au fost anunțate imediat sancțiuni ample împotriva Rusiei, au fost organizate livrări de arme către Ucraina, sunt furnizate informații (Ucrainei), consilieri militari și mercenari au mers în zona de luptă”

Potrivit ministrului rus, acest lucru indică pregătirea din timp a Occidentului pentru o confruntare cu Rusia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel