Rusia plătește scump războiul din Ucraina. Cele 8 rachete Kh-555 lansate și interceptate într-o singură zi au costat aproape 100 milioane $

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

În cursul serii de ieri forțele ruse au lansat nu mai puțin de opt rachete Kh-101 (Kh-555) către Ucraina, majoritatea fiind interceptate de forțele de apărare ucrainene.

Trupele de apărare antiaeriană au reușit să distrugă, aproape simultan șapte rachete de tip Kh-101 (Kh-555), pe care rușii le-au lansat din regiunea Mării Caspice, de pe bombardierele strategice Tu-95MS sau Tu-160.

Potrivit Olgăi Nikolenko, purtător de cuvânt în Ministerul de Externe al Ucrainei, cele 8 rachete lansate de ruși au costat aproape 100 de milioane de dolari.

Un calcul interesant îl face Forbes.ua, publicație citată de Agerpres, care arată că prețul unei rachete de croazieră de tipul Kh-101 este de 13 milioane de dolari; cel al unei rachete de croazieră Kalibr - 6,5 milioane de dolari; o rachetă Iskander se ridică la 3 milioane de dolari; o rachetă supersonică Onyx costă 1,25 milioane de dolari, costul unei rachete Kh-22 este de 1 milion de dolari; iar o rachetă tactică de tipul Tocika-U costă 0,3 milioane de dolari.

În ceea ce privește interceptările reușite de ieri, informația a fost publicată de Comandamentul Forțelor Aeriene ucrainene, menționând că rachetele au fost lansate în direcția regiunilor centrale, sudice și vestice ale Ucrainei.

„Șase rachete au fost eliminate de forțele antiaeriene, iar una a fost doborâtă de un avion de luptă al Forțelor Aeriene. Din păcate, există o lovitură în regiunea Lvov - un complex de rachete antiaeriene a fost lovit. Victimele și pagubele sunt în curs de clarificare”, a informat Comandamentul Forțelor Aeriene.

CITEȘTE MAI MULTE: Record pentru apărarea antiaeriană ucraineană: a respins, aproape în totalitate, un atac masiv cu rachete

Rusia nu a revendicat câştiguri teritoriale majore în cadrul invaziei sale de când a raportat capturarea regiunii Lugansk (estul Ucrainei), în urmă cu aproximativ o lună.

Comandamentul militar ucrainean recunoştea marţi că Rusia are "un succes parţial" în "direcţia Doneţk-Peski", în apropiere de oraşul Doneţk, capitala regiunii omonime din zona minieră Donbas, controlat de ruşi şi de separatiştii proruşi.

Un raport redactat de un grup de profesori de la Universitatea Yale şi de către experţi internaţionali arată că Rusia a fost puternic afectată de sancţiunile occidentale şi de plecarea companiilor străine.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel