Rusia mută confruntarea din aer sub apă: Submarinele rusești din Marea Neagră au executat lansări de torpile

Ionel Copcea |
Data publicării:
Submarinul rusesc Kolpino, sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia
Submarinul rusesc Kolpino, sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia

Serviciul de presă al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 20.03.2023, echipajele submarinelor Kolpino și Stary Oskol au executat lansări practice de torpile din imersiune, în cadrul unui exercițiu.

,,Echipajele celor două submarine au îndeplinit cu succes misiunile încredințate, executând lansări de torpile din imersiune asupra unei ținte maritime aparținând adversarului convențional, care a fost imitată de o navă a FRMN, aflată la o distanță sigură”, au precizat reprezentanții flotei într-un comunicat de presă, care a fost preluat de agențiile Interfax și Tass.

Potrivit serviciului de presă al FRMN, submarinele au făcut tranziția în poligoanele maritime, au efectuat un set de exerciții pregătitoare și au intrat în imersiune la adâncimea prestabilită pentru tragere. După finalizarea tragerilor, toate torpilele au fost ridicate din apă cu ajutorul unei vedete specializate.

“Eficiența întrebuințării armamentului de torpile de către echipajele submarinelor va fi evaluată după primirea datelor referitoare la dirijarea torpilelor către țintă în condiții de laborator”, se mai precizează în comunicatul de presă al FRMN.

Lansările de torpile reprezintă un element obligatoriu în pregătirea pentru luptă a echipajelor rusești de pe submarine și se desfășoară în conformitate cu planurile aprobate anterior.

Comentariul autorului: Submarinele Kolpino și Stary Oskol aparțin Brigăzii 4 Submarine din cadrul Bazei Navale - Novorossiysk a FRMN și fac parte din cele șase submarine Proiect 636.3, care au fost introduse în dotarea flotei în perioada 2014-2016 (câte două pe an).

În prezent, patru dintre aceste submarine se află în Marea Neagră, unul în Marea Mediterană, unde îndeplinește misiuni în zona Bazei Navale - Tartus din Siria, și încă unul în Marea Baltică, unde a fost supus unui proces de reparații planificate.

Pe lângă cele șase submarine Proiect 636.3, FRMN mai dispune de încă un submarin operațional, respectiv submarinul Alrosa, care a fost adaptat recent pentru întrebuințarea de rachete de croazieră de tip Kalibr.

Începând din 24 februarie 2022, când a fost declanșată invazia militară a Rusiei în Ucraina, submarinele rusești din Marea Neagră au participat în mod activ la executarea de lovituri cu rachete de croazieră Kalibr asupra unor ținte terestre de pe teritoriul Ucrainei. Trebuie precizat faptul că un submarin poate să lanseze la o salvă până la șase rachete de croazieră.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel