Rusia lovește Odesa pentru a o împărți în două. Avioane de vânătoare și bombardiere au lansat 13 rachete în zona Zatoka

Ionel Copcea |
Data publicării:

În cadrul unui briefing desfășurat la Ukraine Media Center din Kiev, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Ucrainei, Yuri Ihnat, a declarat că, pe 26.07.2022, avioane rusești au lansat 13 rachete aer-sol asupra unor ținte din zona Zatoha din Regiunea Odesa.

“Conform informațiilor noastre, marți dimineață, în jurul orei 04.30, trei avioane de vânătoare rusești de tip Su-35 și Su-30, care au decolat de la Baza Aeriană Akhtubinsk, au evoluat deasupra Mării Negre și au lansat cinci rachete H-59 asupra unor obiective din Regiunea Odesa, în special din zona Zatoka”, a menționat Ihnat, citat de agenția de presă Ukrinform.

Potrivit precizărilor acestuia, ulterior, în jurul orei 05.00, zece bombardiere cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3 din cadrul Bazei Aeriene Shaykovka au zburat în zona Mării Negre, de unde au lansat opt rachete H-22.

Între țintele vizate s-au aflat obiective din zona de coastă a Regiunii Odesa.

Din datele preliminare rezultă faptul că, în urma atacurilor aeriene rusești, nu au fost înregistrate victime.

 

Rusia încearcă să lovească infrastructură critică în Ucraina și să împartă Odesa în două

 

Comentariul autorului: Probabil că, între țintele vizate de aviația rusă se află și podul mixt de cale ferată și auto din Zatoka, situat la granița dintre Marea Neagră și estuarul Nistrului. Acesta a mai fost lovit anterior cu rachete de croazieră Kalibr, însă, ținând cont de importanța sa strategică, reprezentanții ucraineni lucrează permanent la refacerea acestuia.

Prin distrugerea podului din Zatoka, Regiunea Odesa este împărțită practic în două părți, blocând Basarabia de Sud (Bugeacul) între Nistru și Dunăre.

Podul este o facilitate importantă de transport și infrastructură, fiind singura rută ce trece pe teritoriul Ucrainei și de-a lungul căreia se poate ajunge de la Odesa la Belgorod-Dnestrovsky, Reni, Izmail, Kilya, Bolgrad și alte așezări din Basarabia de Sud.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel