Rusia le vorbește soldaților în documente oficiale despre un „război cu NATO” fără precedent în ultimii 80 de ani și 5 milioane de mobilizați

Armata rusă
Armata rusă

Şeful adjunct al Direcţiei Operative Principale a Statului Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei, Oleksi Hromov, susţine că trupele ruse primesc din partea conducerii aşa-numite documente despre "războiul cu NATO din Ucraina", în care li se spune că cinci milioane de oameni trebuie mobilizaţi pentru a câştiga şi chiar admit posibilitatea decretării legii marţiale în Federaţia Rusă. 

"Inamicul continuă să acorde o atenţie specială componentei informaţionale a războiului. Astfel, principalul departament militar-politic, Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse, a elaborat şi a transmis trupelor un document numit 'Concluziile războiului cu NATO din Ucraina'. Subliniez: cu NATO şi în Ucraina" - a declarat Hromov, citat de Rador.

Potrivit acestuia, documentul respectiv evidenţiază principalele probleme ale trupelor de ocupaţie ruse. "Documentul notează că nu a existat un astfel de război de mai bine de 80 de ani şi, pentru ca Rusia să obţină victoria, efectivele armatei sale ar trebui să fie de aproximativ cinci milioane de militari. Potrivit estimărilor individuale ale ofiţerilor armatei ruse, acest ultim spect poate însemna un nou val de mobilizare şi introducerea legii marţiale în ţară" - a adăugat Oleksi Hromov.

 

Ucraina se așteaptă ca situația de la graniță să se agraveze

 

Oleksi Hromov susţine că Rusia îşi pregăteşte trupele pentru o aşa-numită agravare a situaţiei la graniţa ruso-ucraineană. Potrivit lui Hromov, ruşii răspândesc informaţii că situaţia ar urma să se "agraveze" între 23 şi 28 noiembrie.

"Inamicul răspândeşte informaţii şi îşi pregăteşte trupele pentru o posibilă aşa-numită agravare a situaţiei de la graniţa ruso-ucraineană din 23 până în 28 noiembrie. Totodată, aceştia (ruşii, n.r.) se aşteaptă ca ''NATO şi Ucraina să ceară capturarea graniţelor paşnicei republici Belarus şi a Rusiei''" - a explicat Oleksi Hromov.

Oficialul a atras atenţia că acest lucru aminteşte de scenariile exerciţiilor desfăşurate deja de belaruşi în luna septembrie a acestui an. "În acest context, trupele ruse din regiunea Belgorod ar trebui să instaleze un câmp minat pentru a preveni aşa-numitele grupuri de sabotaj şi recunoaştere ucrainene. Având în vedere acest lucru, ar putea exista provocări ruseşti la graniţă" - a adăugat Hromov

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel