Rusia își schimbă tactica de atac cu rachete și drone. Forțele ruse folosesc rachete mult mai mult decât produc

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Rachete Iskander. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Rachete Iskander. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Andri Cerniak, reprezentant al GUR (Direcția principală de informații a Ministerului Apărării), a declarat că Federația Rusă urmărește în continuare obiectivul de a distruge sistemul energetic al Ucrainei, dar își schimbă tactica de atac. 

Armata ucraineană a anunțat luni dimineața că Rusia a lansat 14 drone iraniene asupra țintelor din întreaga țară, în timp ce avertismentele de raid aerian au răsunat noaptea în Kiev și în alte orașe ucrainene.

Potrivit GUR, rușii învață din greșelile lor, dar măsura e dictată și de necesități mult mai stringente: lipsa rachetelor de înaltă precizie, dar și a rachetelor în general.

Într-un comentariu pentru RBC-Ucraina, Cherniak a remarcat că Rusia mai are mai puțin de 100 de rachete de croazieră de înaltă precizie, pe care obișnuia să le folosească în atacuri în masă, inclusiv Kalibr, Kh-101, Kh-555.

"În primul rând, ei învață cu adevărat din greșelile lor. În al doilea rând, (le lipsesc n.r.) nu doar rachete de înaltă precizie, ci și rachete în general", a subliniat Cerniak.

El a adăugat că Rusia nu are timp să producă noi rachete, pentru că până la jumătatea lunii februarie rachetele erau epuizate în cantități mari.

 

Federația Rusă mai are mii de rachete, dar consumă mai mult decât produce

2. Lansator d... (screenshot_20230228-012506_facebook_75661600.jpg)

Complexul militaro-industrial al Rusiei nu poate produce mai mult de 30-40 de rachete pe lună, susține oficialul ucrainean.

Mai mult, vechile rachete pe care le au în serviciu fie nu ajung din cauza unor defecțiuni, fie au o rază limitată de atac - a explicat reprezentantul GUR al Ministerului Apărării al Ucrainei.

Informațiile ucrainene subliniază, de asemenea, că armata rusă încă nu a renunțat la ideea de a distruge sistemul energetic al Ucrainei. Rusia încearcă, de asemenea, să distrugă sectorul petrochimic pentru a opri furnizarea de produse petroliere.

În atacurile asupra Ucrainei din noaptea de 27 februarie, potrivit Statului Major, Rusia au țintit în regiunile de nord și de vest ale Ucrainei, fiind folosite 14 drone și doar 4 rachete.

Au fost lansate în total 14 UAV-uri, dintre care 11 au fost doborâte de forțele de apărare aeriană. 

O altă schimbare privește modul în care ocupanții ruși aleg să ducă atacurile in estul Ucrainei.

Potrivit ISW, Forțele ruse încearcă să adapteze forțele de manevră în formațiuni militare mai mici și mai agile decât au fost folosite mai devreme în război.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel