Rusia își întărește Trupele de Desant Aerian din Regiunea Mării Negre. Divizia din Novorossiysk a primit un lot de tehnică nouă

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 09.06.2021, un nou complet de nivel batalion de tehnică militară a fost introdus în dotarea diviziei de desant-asalt din Novorossiysk a Trupelor de Desant Aerian.

Este vorba despre al nouălea complet de nivel batalion format din mașini de luptă BMD-4M și transportoare blindate BTR-MDM Rakushka livrat Trupelor de Desant Aerian în ultimii ani.

Batalionul are o compunere standard formată din 39 de unități de tehnică blindată, respectiv 31 de mașini de luptă BMD-4M și opt transportoare BTR-MDM. Toată tehnica a fost livrată unui batalion de desant-asalt din cadrul regimentului dislocat în localitatea Stavropol aparținând diviziei din Novorossiysk. Militarii deja s-au specializat în întrebuințarea tehnicii noi.

Completul de nivel batalion este deja al doilea primit de marea unitate a Trupelor de Desant Aerian din Novorossiysk. Anul trecut, în luna noiembrie, aproximativ 40 de unități de tehnică blindată au fost predate regimentului de desant-asalt dislocat în zona Kuban a Ținutului Krsnodar.

Locțiitorul comandantului Trupelor de Desant Aerian pentru înzestrare, general maior Aleksei Ragozin, a declarat că, până la sfârșitul anului, alte trei complete de nivel batalion de tehnică nouă vor fi introduse în dotarea trupelor. Acesta nu a precizat unitățile care vor primi noile mașini de luptă și transportoare blindate.

Comentariul autorului: Noile mașini de luptă ale desantului BMD-4M și transportoarele blindate BTR-MDM Rakushka au fost introduse în dotarea Regimentului 247 Desant-Asalt - Stavropol din cadrul Diviziei 7 Desant-Asalt - Novorossiysk. În cursul anului 2020, un batalion similar a fost primit în înzestrarea Regimentului 108 Desant-Asalt - Novorossiysk din compunerea aceleiași divizii.

Mașinile de luptă ale desantului BMD-4M și transportoarele blindate BTR-MDM Rakushka au fost introduse, în mod oficial, în dotarea Forțelor Armate ale Federației Ruse în luna aprilie 2016. În prezent, se află în curs de derulare un contract, încheiat în anul 2014, privind livrarea a 320 de mașini de luptă ale desantului BMD-4M și 180 de transportoare blindate BTR-MDM Rakushka. 

Începând din anul 2016, câte două astfel de batalioane au fost introduse în dotarea Regimentului 137 Desant-Parașutiști - Ryazan al Diviziei 106 Desant Aerian (septembrie și decembrie 2016), Brigăzii 31 Desant-Asalt - Ulianovsk (aprilie și august 2017), Regimentului 104 Desant-Asalt al Diviziei 76 Desant-Asalt - Pskov (februarie 2018 și martie 2019) și Regimentului 234 Desant-Asalt al Diviziei 76 Desant-Asalt - Pskov (ianuarie și iunie 2020). La începutul anului 2017, un complet de nivel companie de mașini de luptă ale desantului BMD-4M (10 unități) a fost livrat Centrului 242 Instrucție al Trupelor de Desant Aerian din Omsk. De asemenea, primele 17 mașini de luptă ale desantului BMD-4M și 12 transportoare blindate BTR-MDM Rakushka au fost livrate Ministerului rus al Apărării în prima parte a anului 2015. Acestea au fost introduse în dotarea Institutului Militar Superior al Trupelor de Desant Aerian din Ryazan.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel