Rusia îşi consolidează poziţia strategică în Arctica

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Flota Nordică a Rusiei a testat echipamente militare de nouă generație în condiții riguroase în Arctica, a declarat vineri ministrul apărării, Serghei Shoigu, potrivit TASS.

"Cu sprijinul Societății Geografice din Rusia, mai multe unități ale brigăzii Arctice a Flotei Nordului continuă o expediție cuprinzătoare către Arhipelagul Novaya Zemlya. În condiții extreme, testează echipamente militare noi și mijloace de navigație", a declarat Shoigu,vineri.

Garnizoanele militare sunt construite de-a lungul coastei arctice

În spatele ușilor închise, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a discutat progresele înregistrate în construirea capabilităților de luptă ale Flotei Nordice și îmbunătățirea sistemului de comandă și control.

Cotidianul The Moscow Times, care citează ziarul The Siberian Times, spune că Rusia îşi propune construirea unei noi baze antiaeriene în Artica.

Intenția armatei ruse de a construi o nouă bază antiaeriană în Arctica, vine pe fondul noii doctrine militare a Rusiei semnată în 2014, care îndeamnă forțele armate să mențină interesele strategice ale țării în Arctica.

"Ne propunem să dezvoltăm o unitate de apărare antiaeriană aici, în Tiksi, ea va deveni parte a armatei a 45-a", a declarat comandantul Flotei Nordice Adm. Nikolai Yevmenov, citat de The Siberian Times.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel