Rusia îşi consolidează poziţia strategică în Arctica

DefenseRomania Team / 31 aug 2018 / 22:13

Flota Nordică a Rusiei a testat echipamente militare de nouă generație în condiții riguroase în Arctica, a declarat vineri ministrul apărării, Serghei Shoigu, potrivit TASS.

"Cu sprijinul Societății Geografice din Rusia, mai multe unități ale brigăzii Arctice a Flotei Nordului continuă o expediție cuprinzătoare către Arhipelagul Novaya Zemlya. În condiții extreme, testează echipamente militare noi și mijloace de navigație", a declarat Shoigu,vineri.

Garnizoanele militare sunt construite de-a lungul coastei arctice

În spatele ușilor închise, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a discutat progresele înregistrate în construirea capabilităților de luptă ale Flotei Nordice și îmbunătățirea sistemului de comandă și control.

Cotidianul The Moscow Times, care citează ziarul The Siberian Times, spune că Rusia îşi propune construirea unei noi baze antiaeriene în Artica.

Intenția armatei ruse de a construi o nouă bază antiaeriană în Arctica, vine pe fondul noii doctrine militare a Rusiei semnată în 2014, care îndeamnă forțele armate să mențină interesele strategice ale țării în Arctica.

"Ne propunem să dezvoltăm o unitate de apărare antiaeriană aici, în Tiksi, ea va deveni parte a armatei a 45-a", a declarat comandantul Flotei Nordice Adm. Nikolai Yevmenov, citat de The Siberian Times.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy