Rusia folosește și ”intermediari” pentru a împiedica Suedia să adere la NATO - Serviciul suedez de Informații Militare

Armata suedeză, sursă foto: Ministerul Apărării din Suedia
Armata suedeză, sursă foto: Ministerul Apărării din Suedia

Atât Federația Rusă, cât și ”intermediarii” săi se află în spatele operațiunilor împotriva Suediei.

Ceea ce puteam cu toții să observăm, iată că este confirmat oficial de către un înalt responsabil al serviciilor de informații suedeze.

Astfel, în ultima perioadă, Rusia depune eforturi și investește resurse pentru a împiedica aderarea Suediei la NATO, a declarat noul șef al Serviciului suedez de Informații Militare (MUST), Thomas Nilsson, într-un interviu acordat SVT.

„Ei vor să influențeze opinia publică și luarea deciziilor în Suedia, ceea ce numim de obicei nucleul dur: democrația noastră și modul nostru de viață pe care l-am ales pentru noi. Ei încearcă să influențeze asta și au încercat să influențeze cererea de aderare”, a declarat șeful MUST.

Potrivit lui Thomas Nilsson, atât statul rus, cât și ”intermediarii” săi se află în spatele operațiunilor hibride rusești împotriva Suediei. ”Unele lucruri le faci singur, altele le faci prin reprezentanți”, a remarcat oficialul.

Turcia și Ungaria blochează în prezent intrarea Suediei în NATO.

Nilsson consideră că declarațiile publice ale oficialilor ruși - privind „măsurile tehnico-militare” pe care Moscova le va adopta în cazul aderării Suediei la NATO - sunt un exemplu de asemenea presiuni asupra Suediei. El a mai declarat că în cursul anului trecut, anumiți „cetățeni străini” au fost reținuți într-o serie de unități păzite în Suedia.

Vom aminti că Suedia va permite NATO să desfășoare trupe pe teritoriul său chiar înainte de a se alătura oficial alianței de apărare.

În același timp, Curtea Supremă a Suediei a permis guvernului să extrădeze în Turcia un susținător al Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), măsură în acord cu una dintre cererile Ankarei pentru a fi de acord cu aderarea Suediei la NATO.

Potrivit secretarului general al Alianței, Jens Stoltenberg, Suedia, Turcia și NATO vor organiza, în aceste zile, o reuniune specială privind aderarea Suediei. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel