Rusia face paradă cu trofee de război din Siria (Video)

S.I. Catalin / 27 feb 2019 / 22:10

Un tren plin cu trofee de război din Siria, inclusiv un tanc şi vagoane cu arme a sosit miercuri în sudul Rusiei, la Rostov pe Don, în sunet de fanfară, relatează Reuters.

Parada capturilor realizate de forţele ruse în campaniile de susţinere a preşedintelui sirian Bashar al-Assad a început duminică, la Moscova, şi va continua în zeci de oraşe din Rusia.

Mii de cadeţi şi civili, inclusiv copii, s-au adunat la Rostov pe Don ca să vadă echipamentele militare.

Transportoare blindate, pistoale-mitralieră, drone - arsenalul care a aparţinut militanţilor împotriva regimului de la Damasc a fost expus pentru a stimula sentimentele patriotice, comentează Reuters, iar soldaţii au povestit vizitatorilor cum au capturat armele.

Unii ruşi au fost uimiţi şi au scris în media sociale că banii pentru spectacolul ambulant ar fi fost mai bine cheltuiţi pentru infrastructură sau asistenţa socială. "Nu se poate estima costul renovării spitalelor, nu mai vorbim de renovarea în sine. Dar cel puţin localnicii se pot bucura de trenul special al ministerului apărării, cu trofee din Siria", a scris pe Twitter un utilizator identificat cu numele de Vitali C

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy