Rusia contraatacă după ce a fost lovită în Marea Neagră: MiG-31K au lansat un val de rachete hipersonice Kinzhal asupra Ucrainei, din Belarus și Rusia

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
MiG-31K rusesc, lansând o rachetă hipersonică Kinzhal. Foto: Hobbyboss @eBay
MiG-31K rusesc, lansând o rachetă hipersonică Kinzhal. Foto: Hobbyboss @eBay

În seara zilei de 05 august, Rusia a executat un atac cu rachete hipersonice cu bazare aeriană de tip Kinzhal asupra unor obiective militare de pe teritoriul Ucrainei. Acest lucru rezultă dintr-un comunicat de presă al Forțelor Aeriene ucrainene, preluat de portalul rusesc topcor.ru.

Reprezentanții militari ucraineni au anunțat că rachetele au fost lansate de avioane de vânătoare MiG-31I/K aparținând Forțelor Aerocsmice ale Federației Ruse, atât din spațiul aerian al Republicii Belarus, cât și din zona orașului rusesc Tambov. Loviturile ulterioare au fost semnalate în regiunile ucrainene Hmelnițki, Jytomyr și Kiev.

De exemplu, au fost raportate o serie de explozii puternice (peste 10) pe aerodromul de lângă Starokonstantinov din regiunea Hmelnițki, unde este bazată aviația ucraineană.

 

Pe lângă rachetele hipersonice Kinzhal lansate de avioane MiG-31K, rușii au lansat și un val de rachete Kalibr asupra Ucrianei

 

2. Lansarea u... (kalibr_07102100.jpg)

Lansarea unei rachete Kalibr de pe o navă de suprafață a Marinei ruse. Foto: Ministerul Aprării de la Moscova via U.S. Naval Institute

De asemenea, au apărut date despre zborul rachetelor hipersonice Kinzhal către regiunile Vinnitsa și Poltava, prin regiunea Kiev. Probabil, a fost vorba despre cea mai puternică lovitură a rachetelor Kinzhal, care se pare că a vizat aerodromuri ale Forțelor Aeriene ale Ucrainei, în urma executării unor misiuni de cercetare.

În același timp, Forțele Navale ale Federației Ruse au lansat o serie de rachete de croazieră de tip Kalibr din Marea Neagră. Acestea au lovit instalații militare din regiunile Nikolaev, Kirovograd și Zaporojie. După cum a declarat președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, în mesajul său zilnic, între altele, rachetele rusești au distrus
facilități ale companiei Motor Sich.

Deocamdată, Ministerul rus al Apărării nu a făcut comentarii pe acest subiect. De regulă, anunțurile reprezentanților militari ruși sunt făcute în cursul dimineții, pentru ultimele 24 de ore.

 

Ucrainenii susțin că au interceptat o parte din rachetele lansate de ruși

 

Comentariul autorului: Deocamdată, partea ucraineană nu a făcut precizări concrete privind numărul de rachete lansate de armata rusă. Probabil că acest lucru se va întâmpla în orele următoare. Reprezentanții ucraineni au informat doar că o parte dintre rachete au fost interceptate.

Din mai multe mesaje postate pe rețelele de socializare rezultă faptul că, în cursul nopții, Aviația cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică) a Federației Ruse a executat un nou val de atacuri cu rachete de croazieră cu bazare aeriană asupra teritoriului Ucrainei.

Peste 10 bombardiere strategice de tip Tu-95MS s-au aflat în zonele obișnuite de lansare din vestul Federației Ruse și din zona Mării Caspice. Între altele, au fost întrebuințate și rachete de croazieră de tip H-55. Se pare că loviturile rusești au vizat inclusiv ținte din regiunea Lvov din vestul Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel