Rusia continuă să pozeze în victimă și reproșează că în 2021 vor fi desfășurate opt exerciții ale Ucrainei și NATO în zona Mării Negre

Ionel Copcea |
Data publicării:

În cadrul unei mese rotunde desfășurate în Consiliul Federației, adjunctul ministrului rus al apărării, Andrei Kartapolov, a declarat, pe 18.03.2021, că, în cursul acestui an, în proximitatea Peninsulei Crimeea sunt planificate opt exerciții majore ale Ucrainei și statelor membre NATO.

“Pe parcursul anului 2021, în regiune sunt planificate opt exerciții de amploare ale Forțelor Armate ale Ucrainei și NATO, cu participarea a 11.000 de militari străini (americani, polonezi, români și englezi)”, a spus Kartapolov.

Potrivit precizărilor sale, “după includerea Crimeii în compunerea Federației Ruse, a crescut în mod semnificativ prezența militară a NATO în Regiunea Mării Negre”.

“Navele americane, avioanele de cercetare și dronele se apropie în mod regulat de frontierele rusești. În urma provocărilor organizate în Strâmtoarea Kerci de către Forțele Navale ale Ucrainei în luna noiembrie 2018, forțele și mijloacele NATO s-au activat și mai mult. Numărul zborurilor avioanelor de cercetare în regiune a crescut cu 40%, iar cel din proximitatea Peninsulei Crimeea cu 60%”, a menționat Kartapolov.

Acesta a declarat că, “în aceste condiții, conducerea țării a luat toate măsurile necesare pentru asigurarea securității statului și pentru combaterea amenințărilor la adresa securității Federației Ruse pe direcția strategică sud”.

“În Peninsula Crimeea a fost formată și este întărită permanent o grupare de trupe unică, dotată cu cele mai moderne și mai înalte tehnologii. Această grupare nu acordă nicio șansă unui adversar potențial, care atentează la integritatea teritorială a țării noastre”, a concluzionat adjunctul ministrului rus al apărării.

Comentariul autorului: Masa rotundă din camera superioară a Adunării Federale din Rusia a fost organizată cu ocazia împlinirii a șapte ani de la așa-zisul “referendum” organizat de Rusia în Crimeea pentru a da o justificare democratică anexării peninsulei ucrainene.

Întrucât generalul colonel Andrei Kartapolov este adjunctul ministrului rus al apărării pentru probleme politice, este necesară interpretarea declarațiilor sale într-o cheie politică.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel