Rusia continuă să folosească Donbasul drept poligon de testare a noilor arme

S.I. Catalin |
Data publicării:

Rusia folosește zonele ocupate din regiunile Donetsk și Luhansk ale Ucrainei ca teren de testare pentru cele mai noi arme, dar și pentru utilizarea munițiilor învechitea, a declarat Dmytro Hutsuliak, purtatorul de cuvant al Ministerului Apărării al Ucrainei, potrivit Unian.

În special, Rusia foloseşte operațiunile militare în teritoriile ocupate temporar din Ucraina pentru a testa în condiții reale de luptă eficienţa celor mai noi mijloace de comunicare, sisteme electronice de război și de recunoaştere electronică, a spus Dmytro Hutsuliak în cadrul unei conferinţe de presă, citând informații puse la dispoziţie de Direcția Generală de Informații a Ministerului Apărării (GUR).

Din datele şi informaţiile culese de experţii GUR, reiese că Rusia testează în prezent aparatură de război electronic (EW), în principal complexele anti-UAV de tip Repellent-1 și Silok, pentru a bloca şi respinge drone.

Dmytro Hutsulia a ţinut să sublinieze în cadrul conferinţei că Federația Rusă continuă să utilizeze teritoriile temporar ocupate ale regiunilor Donetsk și Luhansk ca teren de încercare pentru eliminarea armamentelor învechite și testarea celor mai noi arme și muniții.

„Comandamentul de ocupație rus a decis să distrugă prin detonaremai mult de două treimi din munițiile livrate, fabricate în 1970”, a mai spus Dmytro Hutsulia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel