Rusia atenţionează Occidentul împotriva oricărei ingerinţe militare în Ucraina

Eduard Pascu / 02 apr 2021 / 14:48
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse - Facebook
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse - Facebook

Kremlinul a atenţionat vineri ţările occidentale împotriva oricărei ingerinţe militare în Ucraina, pe fondul escaladării tensiunilor şi al unei redesfăşurări de trupe ruseşti care îngrijorează SUA şi Kievul, informează AFP.

Un angajament militar al NATO în favoarea Kievului "va duce la măsuri suplimentare din partea Rusiei pentru a-şi asigura securitatea", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, subliniind că "Rusia nu ameninţă pe nimeni şi nu a ameninţat niciodată pe nimeni", transmite Agerpres.

Comandantul şef al armatei ucrainene, general-colonelul Ruslan Homceak, a declarat marţi că Rusia concentrează în prezent forţe armate în apropiere de frontierele Ucrainei dinspre sud, est şi nord, ceea ce constituie o ameninţare la adresa securităţii ucrainene. Acesta a acuzat Moscova de continuarea unei 'politici agresive' faţă de Kiev.

Rusia este considerată de mulţi pe plan internaţional susţinătoarea militară şi politică a separatiştilor în Ucraina, în pofida faptului că ea neagă aceasta. Conflictul a început în 2014, la scurt timp după anexarea de către Federaţia Rusă a Peninsulei Crimeea, alt teritoriu ucrainean, în urma revoluţiei prooccidentale de la Kiev.

Până acum războiul din Ucraina a făcut peste 13.000 de morţi.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy