Rusia atenţionează Occidentul împotriva oricărei ingerinţe militare în Ucraina

Eduard Pascu |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse - Facebook
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse - Facebook

Kremlinul a atenţionat vineri ţările occidentale împotriva oricărei ingerinţe militare în Ucraina, pe fondul escaladării tensiunilor şi al unei redesfăşurări de trupe ruseşti care îngrijorează SUA şi Kievul, informează AFP.

Un angajament militar al NATO în favoarea Kievului "va duce la măsuri suplimentare din partea Rusiei pentru a-şi asigura securitatea", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, subliniind că "Rusia nu ameninţă pe nimeni şi nu a ameninţat niciodată pe nimeni", transmite Agerpres.

Comandantul şef al armatei ucrainene, general-colonelul Ruslan Homceak, a declarat marţi că Rusia concentrează în prezent forţe armate în apropiere de frontierele Ucrainei dinspre sud, est şi nord, ceea ce constituie o ameninţare la adresa securităţii ucrainene. Acesta a acuzat Moscova de continuarea unei 'politici agresive' faţă de Kiev.

Rusia este considerată de mulţi pe plan internaţional susţinătoarea militară şi politică a separatiştilor în Ucraina, în pofida faptului că ea neagă aceasta. Conflictul a început în 2014, la scurt timp după anexarea de către Federaţia Rusă a Peninsulei Crimeea, alt teritoriu ucrainean, în urma revoluţiei prooccidentale de la Kiev.

Până acum războiul din Ucraina a făcut peste 13.000 de morţi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel