După „distrugerea” HIMARS și „capturarea” a două CAESAR, rușii au prezentat triumfător trofeele: Un Javelin și două mitraliere sovietice

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
„Trofee” ruse de război, capturate de la ucraineni: Câteva sisteme portabile străine și mitraliere sovietice. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova via Tass
„Trofee” ruse de război, capturate de la ucraineni: Câteva sisteme portabile străine și mitraliere sovietice. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova via Tass

În pofida faptului că pe canalele media controlate de Kremlin s-a anunțat capturarea a două obuziere franceze de tip CAESAR și a unuia german PzH 2000, „expoziția” organizată de Ministerul Apărării de la Moscova cu tehnică capturată a fost foarte săracă.

Pe modelul organizat de Polonia și Cehia, unde a fost prezentată tehnică rusă capturată sau distrusă, inclusiv tehnică grea precum tancul T-90A sau rămășițe ale obuzierului modernizat 2S1 Gvozdika, Federația Rusă a prezentat elemente de tehnică militară capturată de la ucraineni. 

Mai exact, câteva lansatoare portabile anti-aeriene și anti-tanc.

Ministerul Apărării de la Moscova a publicat pe canalul de Telegram, preluat de agenția rusă Tass, tehnică militară a Armatei ucrainene, sisteme pe care le numește „trofee de război”.

„Printre trofee sunt numeroase arme de producție străină precum lansatoare portabile fabricate în Marea Britanie, SUA, Polonia sau Suedia, inclusiv sisteme de lansare Javelin și Carl Gustaf, precum și câteva mitraliere grele sovietice”, precizează ministerul rus, citat de Tass.

În pofida faptului că s-au lăudat oficial cu distrugerea a nu mai puțin de 6 sisteme HIMARS și capturarea a două obuziere franceze CAESAR, precum și a unui obuzier PzH 2000, rușii au prezentat câteva sisteme portabile Javelin, NLAW, Piorun sau Carl Gustaf. Și mitraliere sovietice Kord.

 

Unde sunt obuzierele CAESAR „capturate” de Armata rusă?

 

Nicio dovadă, nici măcar o imagine foto cu obuzierele moderne occidentale „capturate” ori vreo dovadă cu privire la distrugerea a nu mai puțin de 6 HIMARS.

Amintim că la începutul acestei luni ministrul Apărării Serghei Șoigu a prezentat triumfător un bilanț potrivit căruia armata ucraineană ar fi pierdut 33 de obuziere M777 și șase lansatoare de rachete HIMARS, în urma unor lovituri executate de trupele ruse. Ambele categorii de armamente au fost livrate Ucrainei de către SUA.

De asemenea, Serghei Șoigu s-a lăudat în ultimele câteva săptămâni, forțele ucrainene au pierdut aproape 400 de lansatoare portabile de rachete antitanc Javelin și NLAW, precum și 125 de lansatoare de rachete antiaeriene Stinger.

În urmă cu o lună întregul aparat media de propagandă rusă anunța că două obuziere autopropulsate franceze CAESAR și unul german PzH 2000 au fost „capturate”.

„Muniție” a oferit un politician francez care nu își ascunde afinitățile pro-Kremlin și care a alimentat suspiciunile cu privire la această informație, care a fost imediat infirmată oficial de Ministerul Apărării de la Paris.

Mai mult, pentru ca meniul să fie complet, rușii au anunțat că obuzierele franceze CAESAR ar fi fost .... cumpărate de la Armata ucraineană, în tentativa de a discredita forțele „corupte” de apărare ucraineană.

E cât se poate de clar că în cazul în care, într-o formă sau alta, Federația Rusă ar fi reușit capturarea unui obuzier CAESAR ori PzH 2000, propaganda ar fi defilat imediat cu imagini foto și video. 

Nimic din aceste lucruri nu s-au întâmplat, rușii prezentând „trofee” de război un Javelin și câteva mitraliere sovietice de calibru 12.7 mm.

CITEȘTE ȘI: Sistemul portabil polonez Piorun face ravagii în aviația militară a Rusiei (Foto). Elicopter Ka-52 doborât în Ucraina, ultimul „trofeu” al Piorun

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel