Rusia agită din nou apele Mării Negre. Sunt aduse în regiune 10 nave de luptă de la Flotila din Marea Caspică

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 08.04.2021, că vedete de desant și de artilerie aparținând Flotilei din Marea Caspică au început transferul interflote către Marea Neagră.

“În cadrul verificării de control asupra perioadei de instrucție de iarnă, peste 10 vedete de desant și de artilerie au început transferul din Marea Caspică în Marea Neagră. Înainte de ieșirea din punctul de dislocare permanentă din Makhachkala, echipajele vedetelor au efectuat un întreg ciclu de pregătire pentru luptă și au îndeplinit misiuni de curs pe mare”, se arată într-un comunicat de presă, preluat de agenția Interfax.

Pe parcursul pregătirilor pentru marș, comandanții vedetelor, precum și echipajele, au efectuat antrenamente privind trecerea navelor prin spații înguste și prin strâmtori.

“Potrivit planului verificării de control, echipajele vedetelor Flotilei din Marea Caspică, în cooperare cu forțe ale Flotei ruse din Marea Neagră, vor participa la o serie de exerciții navale”, au precizat reprezentanții Regiunii Militare Sud.

Comentariul autorului: Este evident faptul că transferul navelor de luptă din Marea Caspică în Marea Neagră nu este legat de verificarea de control, ci de situația din Ucraina. Vedetele vor fi aduse în Marea Neagră prin Canalul Volga-Don, cu ieșire în Marea Azov.

Această procedură a mai fost folosită în trecut pentru aducerea în Marea Neagră a unor nave mici purtătoare de rachete ale Flotilei din Marea Caspică, ce au participat ulterior la misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană. 

După mișcările efectuate în ultimele zile, se poate spune cu certitudine că, în cazul unei intervenții militare a Federației Ruse în Ucraina, direcția principală de atac va fi din sud, adică din Peninsula Crimeea.

În urma aducerii în sprijinul Flotei ruse din Marea Neagră a unor vedete de desant și de artilerie ale Flotilei din Marea Caspică, o altă certitudine începe să prindă contur: operația militară va include debarcarea desantului maritim. Acest lucru se poate întâmpla numai din Marea Neagră sau, simultan, din Marea Neagră și din Marea Azov. Astfel, vedetele de desant s-ar preta mai bine pentru Marea Azov, unde adâncimea apei este mai mică.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel