Rusia aduce în Marea Mediterană o grupare navală de desant de la Flota din Marea Baltică

Ionel Copcea |
Data publicării:

Potrivit surselor rusești de pe Twitter, o grupare navală a Flotei ruse din Marea Baltică (FRMB) se află în marș spre Marea Mediterană. Aceasta este formată din navele de desant Kaliningrad, Minsk și Korolev, precum și corveta Boiky.

Pe 20 martie, gruparea a trecut prin Canalul Mânecii, deplasându-se în direcția sud. Sursele au apreciat că deplasarea navelor către Marea Mediterană este legată de activarea Forțelor Navale ale NATO în Regiunea Mării Negre.

Este posibil ca gruparea navală a FRMB să îndeplinească misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană, iar navele de desant să fie implicate în așa-numitul “Expres sirian”, care asigură transportul de tehnică, muniții și echipamente militare de la Novorossiysk la Tartus.

Potrivit postărilor de pe Twitter, pe 20 martie, escadra rusă din Marea Mediterană era formată din: fregata Amiral Kasatonov (Flota de Nord), fregata Amiral Grigorovici (Flota rusă din Marea Neagră), nava de patrulare Dmitry Rogachev (Flota rusă din Marea Neagră), nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo (Flota rusă din Marea Neagră), submarinul Stary Oskol (Flota rusă din Marea Neagră), submarinul Krasnodar (Flota rusă din Marea Neagră), submarinul Novorossiysk (Flota rusă din Marea Neagră), dragorul Ivan Antonov (Flota rusă din Marea Neagră), petrolierul Iman (Flota rusă din Marea Neagră), petrolierul Vyazma (Flota de Nord), remorcherul Nikolay Chiker (Flota de Nord), remorcherul Serghei Balk (Flota rusă din Marea Neagră), cargoul Sparta (Oboronlogistika, Ministerul Apărării).

Având în vedere datele cunoscute anterior, în postările utilizatorilor ruși există anumite inadvertențe în ceea ce privește submarinele Flotei ruse din Marea Neagră prezente în Marea Mediterană.

Potrivit surselor publice, în estul Mării Mediterane se afla numai submarinul Stary Oskol, iar recent în regiune a sosit și submarinul Rostov pe Don din Marea Baltică. Submarinele Krasnodar și Novorossiysk se află aproape cu certitudine în Marea Baltică, desfășurând activități pe mare, după reparațiile planificate în Șantierul Naval din Kronștadt.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel