Rusia a testat o rachetă de croazieră cu propulsie nucleară, numită Burevestnik (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia încearcă din nou să impresioneze. Ministerul Apărării de la Moscova a făcut public un filmuleţ în care este testată o rachetă de croazieră cu încărcătură nucleară, numită Burevestnik.

Specialiştii susţin că proiectilul nu poate fi detectat de radare şi că este capabil să zboare zile în şir, ceea ce i-ar permite să atinge orice ţintă de pe Pământ, potrivit agenţiei de ştiri TASS.

Rusia îşi laudă în mod agresiv noua rachetă nucleară de croazieră, 9M730Burevestnik (sau “Storm Petrel”), despre care rapoarte media ruseşti susţin că a intrat în etapa finală de testare şi dezvoltare

Specialiştii ruşi au explicat că proiectilul poate efectua zboruri atât de lungi deoarece are un motor nuclear în miniatură.

Kremlinul susţine că noua rachetă de croazieră cu propulsie nuclearăare o rază de acţiune “nelimitată” şi are capabilităţi de manevrare superioare în faţa sistemelor de apărare antiaeriană. Mass media rusă a raportat în urmă cu câteva zile, pe baza unor surse oficiale de stat, că unitatea de propulsie nucleară a noii rachete a fost testată cu succes în ianuarie 2018.

Agenţiei de ştiri TASS mai precizează că nu a fost obținută o confirmarea oficială a informațiilor furnizate de repectiva sursă.

Occidentul, însă, priveşte cu scepticism caracteristicile prezentate de ruşi. Anterior, Moscova a difuzat imagini cu cele mai noi sisteme de rachete - Kinjal, Sarmat și Avangard.

Totodată, Rusia a prezentat clipuri video cu drona-submarin Poseidon, care poate transporta focoase nucleare, dar şi cu sistemul laser Peresvet.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel