Rusia a scos de la naftalină camioane americane Studebaker donate de SUA în 1944, dând naștere la numeroase speculații

Camioane americane Studebaker, donate de SUA către URSS în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, transportate în Federația Rusă. Foto: Igor Sushko @Twitter
Camioane americane Studebaker, donate de SUA către URSS în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, transportate în Federația Rusă. Foto: Igor Sushko @Twitter

Pe rețelele de socializare au devenit virale poze dintr-o gară rusă în care garnituri de tren transportau camioane americane Studebaker, donate de americani în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Imaginile sunt surprinse în gara din orașul Chelyabinsk, aflat în estul Rusiei, la est de Urali.

Pe fotografii pot fi văzute clar camioane americane Studebaker, transportate pe mai multe garnituri de tren.

 

 

Aceste camioane au fost donate Uniunii Sovietice în perioada 1941-1945. Se estimează că pe durata războiului au fost donate aproximativ 200.000 de astfel de camioane.

Pe rețelele de socializare au apărut numeroase postări care speculează că „scoaterea de la naftalină” a tehnicii americane are legătură cu decretarea mobilizării parțiale.

Postarea de mai sus de pe Twitter, sugerează că autovehiculele Studebaker sunt marcate acum cu semnul „Z” (simbolul invaziei ruse asupra Ucrainei), însă pe fotografii nu e vizibil acest lucru.

E foarte posibil ca transportul camioanelor americane Studebaker să nu aibă legătură cu războiul din Ucraina, însă apariția lor în acest context a dat naștere la multe speculații.

 

Americanii au calculat ajutorul acordat URSS în timpul celui de-al Doilea Război Mondial: 160 de miliarde de dolari

 

„Din 1941 până în 1945 au fost livrate 400.000 de jeepuri și camioane, 14.000 de avioane, 13.000 de tancuri, arme, muniție, tehnică militară, medicamente, pături, încălțăminte, milioane de tone de produse petroliere și mâncare, toate în valoare de 11,3 miliarde de dolari (180 de miliarde la valoarea din 2016). Din punct de vedere tehnic, acesta a fost un împrumut, dar la sfârșitul războiului, S.U.A. nu au căutat sau așteptat prea multe în ceea ce privește rambursarea de către URSS. În memoriile sale, Nikita Hrușciov a descris modul în care Stalin a subliniat valoarea ajutorului: „El a declarat direct că, dacă Statele Unite nu ne-ar fi ajutat, nu am fi câștigat războiul” - se arată într-o postare a Ambasadei Statelor Unite ale Americii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel