Rusia a reacţionat faţă de prezenţa distrugătorului USS Carney în Marea Neagră

Forțele și resursele flotei rusești din Marea Neagră sunt suficiente pentru a urmări mișcările distrugătorului american Carney, care a intrat în Marea Neagră, a declarat amiralul Vladimir Komoiedov, care a comandat Flota Mării Negre până în 2002 iar apoi a condus Comisia de Apărare a Parlamentului de la Moscova.

,,În principiu, forțele și resursele bazei din Crimeea de pe coasta Mării Negre sunt suficiente pentru a monitoriza situația din întreaga regiune a Mării Negre și putem urmări mișcările acestor distrugătoare fără a solicita ajutorul unui număr mare forţe din partea grupului operativ al Mediteranei ", a spus fostul comandant al flotei pentru TASS.

"Capacitățile noastre de luptă acoperă întreaga regiune a Mării Neagră atât de-a lungul, cât și de-a lungul ei, așa că nu cred că ar trebui să vă faceți griji cu privire la prezența americanilor în Marea Neagră", a spus amiralul.

Nu este pentru prima dată când navele de război americane sunt prezente în regiunea Mării Negre, iar armata rusă a elaborat deja un set special de măsuri în acest caz, a spus fostul comandant al Flotei Mării Negre.

,,Noi reacționăm destulă demnitate la prezenţa lor în Marea Neagră, fapt demonstrat și de reacția noastră față de utilizarea avioanelor și a navelor de supraveghere", a remarcat amiralul.

Rusia invocă prevederile Convenţie de la Montreux de fiecare dată când există o prezenţă navală străină în Marea Neagră.

Conform unui tratat internațional (Convenţia de la Montreux), navele de război ale statelor non-riverane la Mărea Negră au voie să rămână în regiune pentru cel mult 21 de zile, a precizat amiralul.

Între timp, americanii au ,,două puncte de contact" cu regiunea Mării Negre: exercițiile navale internaționale Sea Breeze cu Ucraina și exercițiile comune cu Georgia, a mai spus amiralul.

După cum s-a precizat în cursul zilei de astăzi, Distrugătorul USS Carney, din clasa Arleigh Burke, echipat cu sistem de apărare antirachetă Aegis, a intrat duminică în Marea Neagră cu scopul de a desfăşura operaţiuni de securitate maritimă şi de a îmbunătăţi capacitatea de interoperabilitate cu aliaţii şi partenerii din regiune, se arată într-un comunicat al Flotei a 6-a americane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy