Rusia a monitorizat exercițiile NATO la Marea Neagră

Crişan Andreescu / 14 mai 2018 / 10:30
Sea Shield 18
Sea Shield 18

Rusia a monitorizatcel mai  mare exercițiu militar naval din 2018 din Marea Neagră,  Sea Shield 18.  21 de nave, 10 aeronave și mii de militari au lucrat împreună la acest exercițiu naval.

Navele forțelor navale române s-au întâlni cu navele din Statele Unite, Marea Britanie, Turcia sau Bulgaria, dar de la începutul operațiunilor au fost întâmpinați de o ambarcțiune ostilă aparținândflotei rusești.

Federația Rusă are deja o rutină în care monitorizează activitățiile care se desfășoară aici. Este foarte adevărat, prezența lor este de așteptat. În același timp putem spune că până la acest moment nu au fost acțiuni provocatoare, a declarat Alexandru Mîrșu, șeful Statului Major al Forțelor Navale

La exerciții au participat 21 de nave militare, un submarin turcesc, precum și 10 avioane, printre care 3 Eurofighter Typhoon, sosite recent în România pentru misiunile de poliție aeriană.

Sea Shield 18 a fost menit să întărească poziția NATO într-o regiune care în ultimii ani s-a confruntat cu situații tensionate.

[citeste si]

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy